Cheltuielile bugetare, mult peste eficienţa angajaţilor şi nivelul pe care şi-l permite statul
Cheltuielile bugetare sunt mult peste eficienţa angajaţilor şi nivelul pe care statul şi-l poate permite pentru a asigura sustenabilitate pe termen mediu şi lung, împiedicând investiţiile în infrastructură sau sistemul sanitar, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.
Cheltuielile bugetare, mult peste eficienţa angajaţilor şi nivelul pe care şi-l permite statul (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
"E evident că în România cheltuiala bugetară e mult dincolo de eficienţă, dincolo de ceea ce ne putem permite şi dincolo de ceea ce asigură sustenabilitate pe termen mediu şi lung", a spus Vlădescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.
El a arătat că, în condiţiile unui deficit bugetar limitat, statul face cheltuieli "enorme", ceea ce împiedică realizarea unor investiţii în infrastructură, sistemul agricol sau îmbunătăţirea sistemului sanitar.
Vlădescu a explicat că, în prezent, este dificil de atins un echilibru între nevoia de dezvoltare şi cea de asistenţă socială, însă a precizat că, pentru a putea beneficia de salarii şi pensii mai mari, cetăţenii trebuie să înţeleagă că este nevoie mai întâi de investiţii în dezvoltare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Simion: Nu ne eschivăm, este un protest al poporului român, noi doar oferim platforma legală
-
Serbia, între sancţiunile SUA şi criza gazelor: lovitură dublă pentru Belgrad
-
Weekend agitat din punct de vedere seismic în România.Cinci cutremure s-au produs începând de vineri
"Niciodată această ţară nu va putea să crească, dacă nu va cheltui bani pentru investiţii. O ţară care nu investeşte nu va putea plăti salarii şi pensii mai mari", a adăugat Vlădescu.
Ministrul a arătat că la nivelul Uniunii Europene România se află pe locul al şaptelea în ceea ce priveşte cheltuielile cu salariile, primul loc fiind ocupat de Germania, care are cea mai redusă pondere a cheltuielilor cu salariile în Produsul Intern Brut (PIB).
Potrivit datelor Eurostat, nivelul remuneraţiilor din România reprezintă 31,1% din veniturile bugetare şi 10,2% din PIB.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO