Chiar şi roboţii greşesc. La ce pericole se expun utilizatorii de inteligenţă artificială generativă ca ChatGPT

Inteligenţa artificială a încetat de mult să mai fie doar un buzzword care circulă prin coroporaţii. În prezent, tot mai multe resurse şi instrumente de inteligenţă artificială continuă să fie dezvoltate şi utilizate în tot mai multe domenii.

Urmărește
1452 afișări
Imaginea articolului Chiar şi roboţii greşesc. La ce pericole se expun utilizatorii de inteligenţă artificială generativă ca ChatGPT

Cu toate acestea, ele prezintă o serie de riscuri, mai ales cele care operează cu date publice . Totodată, potrivit lui Cristian-Andrei Panţir, Head of Marketing în cadrul companiei de recrutare Adecco EEMEA, instrumentele care lucrează cu date publice ca ChatGPT – care „învaţă” de pe internet – pot oferi informaţii greşite, iar utilizatorii trebuie să verifice validtatea acestora, pentru a evita erorile.

„Resursele şi toolurile AI care folosesc date publice pot aduce riscuri de securitate majoră la adresa companiilor. Multe dintre ele preferă să dezvolte instrumente şi resurse pentru a fi folosite doar în interiorul companiei. Instrumentele AI pot fi folosite pentru copywriting, proof reading sau traducere, dar utilizatorii trebuie să fie atenţi la faptul că partea de culegere a datelor este viciată de datele disponibile” a declarat Cristian-Andrei Panţir, Head of Marketing, Adecco EEMEA, la emisiunea de business ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business.

Cristian Panţir atrage atenţia că pe fondul riscurilor de securitate, companiile au început să investească în dezvoltarea propriilor soluţii AI, pe care le adaptează la nevoile de business şi pe care le folosesc doar în interiorul companiei. Principalul scop al integrării AI rămâne creşterea productivităţii.

„Există foarte multe companii mari care din momentul în care a început să se discute de AI au investit în soluţii proprii şi adaptarea tehnologiei la specificul companiei pentru a creşte productivitatea. Tot ele sunt cele care sunt promotoarele ideii de a folosi responsabil resursele AI” a mai spus Cristian Panţir la ZF Live.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici