China acoperă 90% din producţia totală de minerale rare de la nivel global

Producţia de minerale rare din 2017 a fost de aproximativ 143.000 de tone, puţin mai mare decât cea din 2016, arată datele centralizate de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului China acoperă 90% din producţia totală de minerale rare de la nivel global

China acoperă 90% din producţia totală de minerale rare de la nivel global

Cea mai mare parte a acestei producţii a fost acoperită de China, care a extras un total de aproximativ de 115.000 de tone, echivalentul a 90% din producţia totală globală - aceeaşi cantitate ca în 2016. De altfel, China este mai mulţi ani principalul producător de minerale rare.

A doua cea mai mare producţie a aparţinut Australiei, care a avut o extracţie totală de aproximativ 22.000 de tone, cu aproape 5.500 de tone mai mult decât în 2016.

Producţii mai mici au mai fost înregistate de Federaţia Rusă (3.300 de tone), Brazilia (2.200 de tone), India (1.600 de tone), Thailanda (1.700 de tone), Malaezia (330 de tone) şi Vietnam (110 tone).

În privinţa rezervelor cunoscute, China are de departe cele mai consistente depozite, cu un total de 48,5 milioane de tone. Rezerve consistente mai sunt în Brazilia (24,2 milioane de tone), Federaţia Rusă (19,8 milioane de tone), India (7,6 milioane de tone) şi Australia (3,7 milioane de tone).

Deşi nu sunt incluse de USGS în rândul producătorilor, Canada are rezerve de 914.000 de tone, Danemarca (prin depozitele din Groenlanda) are rezerve de 1,6 milioane de tone, iar Africa de Sud deţine rezerve de 947.000 de tone.

Ca exemple de minerale rare pot fi enumerate bastnäsite, scandium, yttrium, ferrodysprosium, gadolinium, lanthanum sau neodymium.

Mineralele rare sunt utilizate în producţia de magneţi, de componente de calculatoare (hard-drivere), lentile de camere video şi telescoape, în compoziţia motoarelor de avioane, în procesul de construire a scanerelor cu raxe X şi a scanerelor RMN, în procesul de producţie a televizioarelor, monitoarelor de calculator sau chiar a reactoarelor nucleare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici