- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China devine cel mai mare consumator de aur la nivel mondial
China va deveni în viitorul apropiat cel mai mare consumator de aur la nivel mondial, devansând India, în condiţiile în care micii investitori se orientează către metalul preţios pentru a-şi proteja averile împotriva inflaţiei, iar cererea pentru bijuterii creşte, potrivit The Times.
China va deveni cel mai mare consumator de aur la nivel mondial, devansând India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Banca centrală a Chinei ar putea începe în următoarele săptămâni să cumpere masiv lingouri de aur pentru consolidarea rezervelor, urmând exemplul altor instituţii similare din state emergente.
Analiştii consideră, totodată, că populaţia va investi tot mai mult capital în bijuterii, pentru a avea rezerve în caz de probleme economice, temându-se că Guvernul nu va putea controla complet evoluţia inflaţiei în următoarele 18 luni.
Criza creditelor şi recentele probleme financiare ale emiratului Dubai au subliniat reputaţia aurului ca scut împotriva turbulenţelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
Cererea din China pentru metalul preţios a crescut cu 12% în al treilea trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008. Popularitatea de care se bucură aurul de 24 de carate este o dovadă că acesta este utilizat pentru investiţii şi nu din motive estetice, notează The Times. În India, piaţa s-a prăbuşit cu 42%.
Analiştii estimează că cererea ar putea creşte de la 395,6 tone anul trecut la peste 450 de tone în 2009.
Cotaţia metalului preţios a urcat cu 34% de la începutul anului şi a atins săptămâna trecută nivelul record de 1.195 de dolari pe uncie.
Numeroşi analişti estimează că preţul ar putea avansa la 1.500 de dolari pe uncie în următoarele luni. Alţii avansează, însă, cotaţii de peste 3.000 de dolari pe uncie pe termen lung, în condiţiile în care Guvernele lumii vor încerca să reducă importanţa creditelor acordate în condiţii uşoare pentru susţinerea economiilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO