- Home
- Economic
- NEW YORK, (08.09.2014, 15:40)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China va fi cea mai mare economie din lume în 2024, cu un PIB de aproape 30 trilioane de dolari
China va depăşi Statele Unite în următorul deceniu, devenind cea mai mare economie la nivel global, ca urmare a triplării Produsului Intern Brut (PIB), de la 10 trilioane de dolari în prezent, la 28,25 trilioane de dolari, potrivit unui raport al companiei de consultanţă IHS Economics din SUA.
Urmărește
614 afișări
China va fi cea mai mare economie din lume în 2024, cu un PIB de aproape 30 trilioane de dolari (Imagine: Shutterstock)
Prin comparaţie, PIB-ul SUA va creşte la 27,31 trilioane de dolari până în 2024, de la 17,4 trilioane de dolari în prezent.
"În următorii zece ani, economia Chinei se va îndrepta către o creştere mai rapidă a consumului, ceea ce va ajuta structura economiei naţionale, precum şi creşterea din regiunea Asia-Pacific", a declarat Rajiv Biswas, economist la IHS Economics.
De asemenea, compania de consultanţă estimează că economia Chinei va ajunge să însemne 20% din PIB-ul global până în 2025, în condiţiile în care în 2013 economia chineză a reprezentat 12% din PIB-ul global.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
IHS a măsurat economia Chinei în dolari americani, diferită de metoda parităţii puterii de cumpărare, utilizaqtă de alte institute de cercetare în trecut.
Metoda parităţii puterii de cumpărare este folosită pentru a măsura puterea de cumpărare a unei monede în raport cu o valută de referinţă internaţională, de obicei dolarul SUA, calculând o rată de schimb alternativă între cele două monede, care să reflecte diferenţele de preţ.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe