- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China va prelua datorii de până la 460 mld dolari ale autorităţilor locale, pentru a evita falimente
Autorităţile de reglementare financiară din China intenţionează să preia datorii de 2.000-3.000 miliarde de yuani (308-463 miliarde dolari) ale autorităţilor locale, au declarat surse apropiate situaţiei, pentru a evita un val de falimente care ar ameninţa stabilitatea economiei, transmite Reuters.
După o investigaţie de o lună, executivul chinez a ajuns la concluzia că autorităţile locale au împrumutat 10.000 de miliarde de yuani (1.543 miliarde de dolari), potrivit uneia dintre surse. Presa din China a informat că acestea ar putea întâmpina dificultăţi la plata a aproximativ 2.000 de miliarde de yuani.
În cadrul restructurării finanţelor autorităţilor locale supraîndatorate, guvernul de la Beijing va achita o parte din creditele acestora, în timp ce băncile de stat vor fi obligate să accepte pierderi din credite neperformante, au afirmat cele două surse citate.
O parte a datoriilor va fi transferată unor companii nou create, în timp ce investitorilor privaţi le va fi permis accesul în proiecte anterior considerate "tabu", notează Reuters.
Beijingul va ridica şi o interdicţie impusă autorităţilor provinciale şi municipale privind vânzarea de obligaţiuni, pentru a consolida finanţele acestora din surse mai transparente.
Mulţi analişti consideră datoriile autorităţilor locale din China drept un risc major pentru economie, mai ales în contextul încetinirii creşterii, însă numărul celor care anticipează probleme majore pentru bănci este destul de redus, întrucât se anticipează o intervenţie a guvernului central în caz de necesitate.
Trei instituţii, autoritatea de reglementare bancară, ministerul de Finanţe şi Comisia pentru Reformă şi Dezvoltare Naţională intenţionează să înceapă acţiunea de curăţare a datoriilor în iunie şi să încheie procesul în septembrie.
Autorităţile locale din China s-au împrumutat masiv, folosind vehicule financiare pentru a evita restricţiile legale, în cadrul programului de stimulare economică lansat de Beijing la sfârşitul anului 2008, pentru a contracara efectele crizei financiare globale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului