- Home
- Economic
- (23.07.2024, 08:31)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chinezii scot pe poartă maşina viitorului: conectată la telefon şi la casă / Cât costă auto-smartphone-ul Xiaomi Su-7
Gigantul de telefonie Xiaomi a adunat multă tehnologie pe roţi cu scopul de a deveni unul dintre cei mai importanţi producători de automobile din lume.
Urmărește
4494 afișări
Xiaomi Su7 are o fabrică de producţie la Yizhuang
„Când am stat la volanul maşinii noastre pentru prima dată, am fost emoţionat”, a spus Lei Jun, CEO-ul Xiaomi, care se laudă că a concretizat visul urmărit de industria tehnologiei şi, în special, de Steve Jobs: construirea unei maşini în legătură cu smartphone-ul şi cu locuinţa.
Se numeşte Su-7, este un sedan electric, arată ca un Porsche (îl numesc Taycanul Estului), dar costă mai puţin decât Tesla Model 3: modelul de bază al Su-7 se vinde cu 215.900 de yuani, mai puţin de 28.000 EUR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar: VOTEAZĂ AICI
-
Casele de pariuri din SUA îl consideră favorit la alegeri pe Donald Trump
-
Italia se înarmează. Guvernul intenţionează să cheltuiască 8,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de tancuri
-
Românii ar putea plăti mai puţine taxe pe salariu
Gigantul de telefonie fondat în 2010 de Lei Jun a decis să se arunce în 2021 în bătaia electrică (cu aproximativ 200 de producători, China este cel mai mare producător de maşini alimentate cu baterii, datorită unui program de stimulente de stat care durează mai mai mult de 10 ani).
Investiţie de 10 miliarde de dolari pentru a intra în Top 5 mondial
Scopul Xiaomi este de a „deveni unul dintre primii cinci producători de automobile la nivel mondial”. Pentru a face acest lucru, a angajat o echipă de peste 3.400 de ingineri, 1.000 de experţi şi tehnicieni din toată lumea şi a aruncat pe masă o investiţie de peste 10 miliarde de dolari.
Dar, cum se construieşte o maşină de la zero în doar trei ani? „Pentru a avea succes trebuie să iubeşti şi să înţelegi ceea ce faci. Eram pasionat de motoare, dar am vrut să aflu mai multe”, afirma CEO-ul pe 19 iulie. El a testat sute de modele de la diferite mărci şi a vizionat toate filmele de curse.
Apoi, când a sosit prototipul, a participat personal la teste: „Atât cele de iarnă, cât şi cele de vară. Am făcut un test de anduranţă de 1.200 de kilometri, singur, de la Shanghai la Beijing”.
În aprilie 2024, a venit momentul adevărului: s-au deschis rezervările pentru Su-7. Iar rezultatele au fost cu mult peste aşteptări: 50.000 de comenzi în primele 27 de minute şi 90.000 în 24 de ore.
Un număr neaşteptat de cereri care a forţat compania să crească imediat capacitatea de producţie, de la 100.000 la 120.000 de bucăţi pe an.
S-a ajuns la punerea la încercare a celor 700 de roboţi aflaţi în Super Fabrica Yizhuang, de la periferia Beijingului. Modelarea, asamblarea şi colorarea sedanului s-a făcut în ritmul de o maşină la 76 de secunde, 47 la fiecare oră.
Miza pe sistemul de operare HyperOS
Inima proiectului este sistemul de operare HyperOS. Acesta îşi propune să ofere o experienţă interactivă complet similară cu cea a unui smartphone şi comunică cu automatizarea locuinţei: oriunde te-ai afla, poţi cere maşinii să deschidă draperiile sau să pornească maşina de spălat.
Multe funcţii din habitaclu sunt, de asemenea, controlate vocal. Sunt confortabile, rafinate şi luminoase, datorită plafonului panoramic din sticlă.
Su-7 are dimensiuni impresionante: 5 metri lungime, 1,9 lăţime, 1,4 înălţime, care îi permit că adune toată familia. Cu mici imperfecţiuni: un compartiment frigider pentru băuturi este ascuns în cotiera banchetei din spate.
Su-7 Max, versiunea de vârf de gamă cu două motoare şi care costă 38.000 de euro, are o autonomie declarată de 800 de kilometri şi se reîncarcă de la 10 la 80% în 19 minute. Are o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde şi poate ajunge la 265 de kilometri pe oră.
Vinerea trecută, a fost dezvăluit prototipul Su-7 Ultra, propulsat de trei motoare electrice care îi oferă în total 1.548 de cai putere, permiţându-i să ajungă la 350 de kilometri pe oră şi să prindă 100 km/h în 1,97 secunde.
Performanţe care l-ar face cel mai rapid electric cu patru uşi din lume. În octombrie, super-maşina va rula pe circuitul de la Nürburgring pentru prima dată.
Citește pe alephnews.ro: Putin a anunțat un nou exercițiu strategic de antrenament nuclear, care include lansări de rachete
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hezbollah l-a numit pe Naim Qassem în funcția de secretar general, după asasinarea fostului lider al organizației, Hassan Nasrallah
Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Daniela Iliescu, acuzată că și-a cumpărat de pe Shein rochia purtată la nunta lui Iancu Sterp cu Denisa Coțolan. Prima reacție
CANCAN.RO
Colțul de Rai aflat la doar 45 de minute de București. Stațiunea e renumită pentru aerul curat și pentru mâncarea gustoasă
GANDUL.RO
Ajutor financiar în bani pentru români începând cu 1 noiembrie. Cine sunt beneficiarii și care sunt condițiile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe