- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.04.2013, 12:32)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CHIRIA în apartamentele mobilate, mai mare decât în cele nemobilate. Care sunt preţurile la chirie în Bucureşti
Nivelul chiriei pentru apartamentele scoase la închiriere mobilate este cu 10-15% mai mare decât la cele care sunt scoase pe piaţă fără astfel de dotări, însă diferenţele de preţ nu se justifică având în vedere că investiţia în mobilier este recuperată în 4-5 ani.
Urmărește
2426 afișări
CHIRIA în apartamentele mobilate, mai mare decât în cele nemobilate. Care sunt preţurile la chirie în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)
"Potrivit unei analize efectuată pe baza ofertelor de pe piaţa închirierilor apărute în luna martie 2013, preţul stabilit de proprietari este influenţat de fiecare facilitate oferită de proprietate. Pe lângă clasicele criterii de zonă, suprafaţă, confort şi etaj, proprietarii includ în preţ şi mobila", se arată într-un comunicat al portalului imobiliar anunturiparticulari.ro.
Astfel, pentru o garsonieră nemobilată preţul mediu de închiriere solicitat este de 190 de euro, iar pentru cea mobilată de 218 de euro, cu 28 de euro mai mult. De asemenea, chiria unui apartament cu două camere nemobilat este evaluată de proprietar cu un preţ mediu de 280 de euro, faţa de 322 euro cât se solicită pentru acelaşi tip de apartament, dar cu mobila inclusă, respectiv mai mult cu 42 de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Şi în cazul apartamentelor cu 3 camere situaţia este similară, pentru un apartament nemobilat chiria medie solicitată este estimată la 400 de euro, iar pentru unul mobilat chiria medie este de 450 de euro, cu 50 de euro mai mult.
"Creşterea preţului la chirie în medie cu 10-15% nu justifică investiţia în mobilier şi dotări (...) în condiţiile în care suma investitită se recuperează din diferenţa de chirie în minim 4-5 ani. În condiţiile actuale de piaţă, proprietarii preferă o chirie mai mică fără a face investiţii în dotări şi mobilier, aceasta fiind varianta cea mai profitabilă", se menţionează în comunicat.
În ceea ce priveşte evoluţia chiriilor din Capitală în luna martie, acestea au scăzut uşor faţă de luna precedentă.
Pentru o garsonieră chiria medie este de 222 de euro, în scădere cu 2% faţă de luna precedentă şi cu 3% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. O scădere de 2,8% a fost consemnată la apartamentele de 2 camere, ajungând la o valoare medie de 316 de euro. Diferenţa faţă de chiria solicitată în aceeaşi perioadă a anului trecut este nesemnificativă.
Chiria la locuinţele cu 3 camere ajunge la 448 de euro, comparabilă cu cea din luna precedenta, dar cu 4% mai redusă decât în luna martie 2012.
Singurele tipuri de apartamente care au suportat creşteri ale chiriei au fost cele de patru camere, în condiţiile în care proprietarii au solicitat în martie o chirie medie de 701 euro, în urcare cu 8% faţă de luna trecută. Raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut s-a înregistrat o scădered cu 3%.
Proprietarii de apartamente au scos în martie la închiriat 2.284 de unităti, o ofertă în creştere faţă de ianuarie 2013, când pe piaţă erau propuse spre închiriere puţin peste 2.132 de unităţi.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace