- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.05.2013, 13:30)
- Ioan Dornescu
Chiriţoiu: Sume mari din amenzi merg la buget, dar este crucial ca instanţa să menţină deciziile CC
Consiliul Concurenţei (CC) aplică uneori sancţiuni foarte mari, iar amenzile se constituie venituri la buget, dar este crucial ca deciziile instituţiei să fie menţiunute în instanţă, a spus joi preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu.
Urmărește
114 afișări
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
"Noi luăm decizii, uneori dăm sancţiuni foarte mari, bugetul încasează uneori sume substanţiale din aceste amenzi, dar este crucial să reuşim să menţinem în instanţă aceste decizii", a declarat Chiriţoiu la o conferinţă organizată de instituţia pe care o conduce.
El a arătat că săptămânile următoare sunt aşteptate primele decizii de la instanţa de fond, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, privind sancţiunile date pe piaţa de telecomunicaţii şi produse petroliere.
Marea parte a amenzilor, care se ridică la 300 milioane euro, a fost deja încasată de buget, potrivit sursei citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Chiriţoiu a mai afirmat că în acest an sunt câteva cazuri importante, pe care speră ca instituţia pe care o reprezintă să le finalizeze, pe reciclarea deşeurilor electronice, comerţul alimentar şi piaţa de energie.
În plus, Consiliul ar putea încheia şi verificările pe segmentul agenţiilor de publicitate şi al jocurilor de noroc.
Pe de altă parte, CC intenţionează să lanseze în 2013 mai multe analize pe piaţă, vizând segmente precum piaţa energiei electrice sau industria construcţiei de drumuri.
"Astăzi lansăm o dezbatere publică privind comisioanele interbancare percepute la operaţiunile pe carduri", a spus Chiriţoiu.
El a precizat că, în opinia CC, nivelul acestor comisioane la nivel local, de 1-1,2%, este ridicată faţă de media Uniunii Europene, iar activitatea legată de carduri este profitabilă pentru bănci chiar şi în lipsa unui astfel de comision.
După încheierea acestei faze de consultare a analizei pe acest subiect se vizează identificarea, în colaborare cu BNR, a celor mai potrivite metode pentru reducerea acestor comisioane în beneficiul consumatorului, dar şi stimularea utilizării cardurilor, a mai precizat Chiriţoiu.
Citeşte şi:
Investigaţie Consiliul Concurenţei: Comisioanele interbancare aplicate în România la carduri, cele mai mari din Europa
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe