- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chiţoiu: Renunţarea la impozitul de 3% pentru microîntreprinderi va aduce 200.000 de falimente
Deputatul PNL Daniel Chiţoiu a declarat joi, în Parlament, că neaplicarea unui impozit de 3% pe venitul microîntreprinderilor va duce la circa 200.000 de falimente în acest an şi că impozitul forfetar va fi introdus în aprilie sau mai.
Chiţoiu: Renunţarea la impozitul de 3% pentru microîntreprinderi va aduce 200.000 de falimente (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
"Dacă introducerea impozitului minim a dus la radierea a peste 200.000 de firme în 2009, neaplicarea impozitului de 3% va duce practic la falimentarea unui număr similar de firme în 2010", a spus Chiţoiu, deputat PNL şi fost şef al ANAF.
El a arătat că există posibilitatea ca toate microîntreprinderile să înregistreze pierderi, iar statul să nu mai încaseze niciun ban.
Microîntreprinderile vor fi impozitate din acest an la fel ca orice firmă, prin aplicarea cotei de 16% pe profit sau a impozitului minim, fără a mai putea opta pentru impozitul de 3% pe venit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
"De la 1 ianuarie a dispărut regimul de taxare diferenţiat pentru microîntreprinderi, adică impozitarea cu 3% a veniturilor, şi este introdus impozitul de 16% pe profit sau impozitul minim", a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.
Parlamentul a respins, la dezbaterea proiectului de lege privind bugetul din acest an, un amendament al deputatului PNL Daniel Chiţoiu de prelungire a opţiunii.
Până sfârşitul anului trecut, microîntreprinderile au beneficiat de un regim special de impozitare, care le permitea să opteze între plata impozitului pe profit şi plata unui impozit pe venit, care a crescut progresiv în ultimii ani până la 3% din venituri.
Fără prelungirea acestei prevederi şi pentru 2010, practic noţiunea de microîntreprindere dispare din Codul Fiscal.
Anul trecut erau înregistrate 280-300.000 de microîntreprinderi, societăţi cu până la 9 angajaţi şi venituri anuale de cel mult 100.000 de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO