Cifra de afaceri din industrie a crescut anul trecut cu 12% faţă de nivelul din 2009

Cifra de afaceri din industrie, pe total piaţa internă şi externă, a urcat în 2010, în termeni nominali, cu 12% faţă de nivelul din anul anterior, datorită creşterii din industria prelucrătoare, iar în decembrie comparativ cu aceeaşi lună din 2009 afacerile au avansat cu 19,4%, potrivit datelor INS.

Urmărește
35 afișări
Imaginea articolului Cifra de afaceri din industrie a crescut anul trecut cu 12% faţă de nivelul din 2009

Cifra de afaceri din industrie a crescut anul trecut cu 12% faţă de nivelul din 2009 (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Astfel, cifra de afaceri din industria prelucrătoare a crescut cu 12,9% anul trecut, în timp ce cea din industria extractivă a scăzut cu 5,3%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pe marile grupe industriale majorări ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+18,8%), industria bunurilor intermediare (+16,1%), industria energetică (+15,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,6%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,4%).

În decembrie 2010, faţă de aceeaşi lună din 2009, afacerile din industrie au avansat datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+20,4%) şi în industria extractivă (+1,4%). În perioada analizată, toate grupele industriale au înregistrat creşteri. Astfel, afacerile din industria energetică au crescut cu 31,1%, cele din industria bunurilor intermediare cu 27,3%, din industria bunurilor de capital cu 25,1%, din industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 11,3%, iar cele din industria bunurilor de uz curent cu 2%.

Raportat la noiembrie 2010, în decembrie cifra de afaceri din industrie a scăzut pe total cu 4,9%, ca urmare a reducerilor înregistrate în industria prelucrătoare (-5,1%) şi industria extractivă (-0,2%).

Pe marile grupe industriale, scăderi ale cifrei de afaceri s-au raportat în industria bunurilor intermediare (-15,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-14,8%), industria bunurilor de capital (-3,6%) şi industria bunurilor de uz curent (-0,3%). Industria energetică a crescut cu 23,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici