„Există şi alte domenii care prezintă potenţial de dezvoltare pentru industria IT, cum ar fi outsourcing-ul, dar nu este un punct forte”, a spus Binkofski la forumul ZF Digital ’11.
El a arătat că rezultatele subsidiarei locale a Microsoft din ultimul an fiscal au fost bune, chiar dacă avansul a fost unul nesemnificativ, în condiţiile în care economia naţională nu a evoluat pozitiv.
În anul financiar 2011, încheiat la 30 iunie, afacerile Microsoft România au stagnat, în condiţiile în care piaţa românească de software a coborât cu circa 5%.
„A fost un an dificil atât pentru afaceri, în general, cât şi pentru Microsoft. Industria de software din România a scăzut cu circa 5%, iar veniturile noastre din anul fiscal 2011 sunt similare cu cele din 2010. Acest fapt ne bucură, avînd în vedere că proiecte în parteneriat cu statul au fost suspendate, deocamdată, iar cheltuielile consumatorilor finali au scăzut”, declara Binkofski într-o conferinţă la începutul lunii iulie.
El a adăugat că au fost unele „zone” în care compania a înregistrat creşteri, cum ar fi cea a soluţiilor de afaceri pentru gestiunea relaţiilor cu clienţii (CRM), precizând că avansul a fost de peste 10%.
Binkofski a preluat conducerea operaţiunilor Microsoft în România în octombrie 2010, înlocuindu-l pe Călin Tatomir, care a ocupat această poziţie timp de doi ani.
În România, afacerile Microsoft au atins 125,1 milioane de lei în anul 2010, de la 125,7 milioane de lei în urmă cu un an, iar profitul brut s-a înjumătăţit, la 10,34 milioane de lei.
Cu sediul central în Statele Unite, Microsoft este cel mai mare producător de software la nivel internaţional. Reprezentanţa din România a fost deschisă în urmă cu 15 ani.