- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine ar avea de câştigat din destrămarea zonei euro: Marea Britanie s-ar bucura de dispariţia euro, spune Mark Mobius
Marea Britanie ar avea de câştigat dacă ar dispărea moneda euro pentru că revenirea la monedele naţionale în Europa ar aduce noi oportunităţi de speculaţii valutare pentru Londra, cel mai important centru financiar al Europei, susţine Mark Mobius, preşedintele executiv al Templeton Asset Management.
Cine ar avea de câştigat din destrămarea zonei euro: Marea Britanie s-ar bucura de dispariţia euro, spune Mark Mobius (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)
"Marea Britanie ar fi foarte bucuroasă dacă moneda euro ar dispărea pentru că revenirea la monedele naţionale creează oportunităţi de speculaţii financiare, iar Londra are o reputaţie pentru speculaţii financiare pe valute", a spus Mark Mobius, supranumit guru al pieţelor emergente pentru experienţa de peste 30 de ani pe care o are pe pieţele din Asia, într-un interviu acordat ZF.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
Economia Marii Britanii traversează şi are în faţă vremuri grele, confruntându-se cu riscul recesiunii, ca de altfel majoritatea economiilor din Uniunea Europeană. Recent, perspectivele de creştere economică au fost drastic revizuite, de la 1,7% la 0,9% pentru acest an şi de la 2,5% la 0,7% pentru 2012.
Lipsa locurilor de muncă din industrie şi strategia politicienilor de a îndrepta economia spre servicii au făcut ca problema şomajului să devină una cronică. Numărul şomerilor se ridică la 2,62 milioane de persoane, maximul ultimilor 15 ani, în timp ce numărul tinerilor fără un loc de muncă a atins pragul de un milion pentru prima dată de când au început să fie centralizate aceste informaţii, în 1992.
La sfârşitul lunii septembrie, rata anuală a inflaţiei era de 5,2%. Pe de altă parte, Londra nu şi-a pierdut din renumele de centru financiar al Europei, iar marile grupuri financiare cu sediul în City-ul londonez continuă să înregistreze profituri de miliarde de dolari în pofida crizei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO