- Home
- Economic
- (28.10.2019, 21:45)
- , Răzvan Botea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine este miliardarul ceh Petr Kellner, 55 de ani, cel care cumpără Pro TV. La mijlocul anilor 2000 a intrat în coliziune cu Vântu pentru banca Romexterra
Petr Kellner, 55 de ani, este cel mai bogat om din Cehia, cu o avere de peste 10 miliarde euro. El a început să îşi construiască averea la începutul anilor ’90 vânzând produse de birotică şi papetărie.
Urmărește
6642 afișări
Mai târziu a lansat un fond de investiţii prin care a cumpărat cel mai mare asigurător din Cehia în timpul privatizărilor. Fondul PPF este cel mai mare acţionar în compania Home Credit, o firmă financiară gigantică cu operaţiuni în 10 ţări.
Kellner a absolvit Universitatea din Praga cu profil economic în anul 1986. A fost angajat al companiei cehe Impromat, un importator şi vânzător de fotocopiatoare. În acest context l-a cunoscut pe Milan Vinkler, alături de care va fonda PPF.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
PPF, fondat în 1991, a preluat acţiunile mai multor companii privatizate de statul ceh. Astfel, Kellner a devenit un jucător important pe mai multe pieţe locale, după care a început expansiunea în regiune, iar acum grupul controlează companii din Europa, America de Nord şi Asia.
Petr Kellner este al doilea ceh care intră în piaţa media din România, după prietenul său Daniel Kretinsky, proprietarul Europa FM şi Virgin Radio.
Kellner a fost cotat de revista americană Forbes în 2018 ca fiind al 88-lea cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimată la 15,5 mld. dolari. Cu toate acestea, presa cehă îi estimează averea la mai puţin de 10 mld. dolari.
Grupul PPF a avut în 2018 un număr mediu de 153.000 de angajaţi în total. Grupul PPF gestionează active mai mari de 45 mld. euro şi a avut un profit net de 865 mil. euro în 2018, în creştere cu 25% faţă de anul trecut, potrivit datelor financiare publicate de companie. Petr Kellner este acţionarul principal al grupului şi deţine 99% din acţiuni.
Potrivit site-ului PPF, fondul de investiţii controlează peste 20 de companii, dintre care cel puţin şapte au operaţiuni şi în Rusia. Cele 20 de companii activează în mai multe industrii, printre care serviciile financiare, telecomunicaţiile, biotehnologia, real estate, asigurările, agricultură şi inginerie mecanică. În România miliardarul ceh are în acest moment afaceri în real estate. Printre companiile controlate de PPF la nivel global se numără Home Credit , PPF Banka (bancă), Air Bank (bancă), PPF Real Estate Holding, PPF Life Insurance (asigurări de viaţă - Rusia), ClearBank (bancă), Telenor CEE (operator telecom cu circa 9 milioane de clienţi).
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe