- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (03.04.2024, 12:02)
- Roxana Rosu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine sunt cei şase români din Topul Forbes al miliardarilor
Şase antreprenori români se află în acest an în topul celor mai bogati oameni din lume realizat de revista americană Forbes, cu averi cuprinse între 1,2 miliarde dolari şi 2,7 miliarde dolari, scrie Ziarul Financiar.
Urmărește
2948 afișări
Cine sunt cei şase românii din Topul Forbes al miliardarilor
Cel mai bine clasat român în clasamentul mondial al miliardarilor este Daniel Dineş, fondatorul UiPath, aflat pe pozitia 1.238 din 2.781 de persoane, cu o avere estimată la 2,7 miliarde dolari. UIPath a fost listată în 2021 la New York Stock Exchange şi este evaluată acum la 12 miliarde dolari.
El este urmat de Ion Ţiriac, cu 2,1 miliarde dolari, proprietarul mai multor firme în domeniul bancar, auto, imobiliare şi transporturi, înglobate în Ţiriac Holdings. Fost sportiv, Ion TIriac este şi primul român intrat în topul miliardarilor, în 2007.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Dragoş Pavăl şi Adrian Pavăl, cei doi fraţi din Bacău care au fondat retailerul de materiale de constructii şi DIY Dedeman, au averi estimate la 2 miliarde dolari, respectiv 1,4 miliarde dolari.
În Topul Forbes apar şi Ion Stoica şi Matei Zaharia, doi profesori de la universităti americane care au fondat compania de tehnologie Databricks în SUA.
Ion Stoica este în prezent profesor de informatică la Universitatea Berkeley din California şi co-director al AMPLab, iar Matei Zaharia, co-fondator Databricks, este şi profesor asistent de informatică la Universitatea Stanford. Compania fondată de ei, Databriks, are printre investitori Microsoft şi Amazon, fiind evaluată la 38 miliarde dolari în 2021.
Pentru cei mai bogati oameni din lume, 2023 a fost un an extraordinar. Clasamentul Forbes include 2.781 de miliardari, un număr record, cu 141 de miliardari mai mult decât în ediţia din 2023 şi cu 26 mai mult decât recordul anterior, stabilit în 2021. Super-bogaţii sunt, de asemenea, mai bogaţi ca niciodată, averea lor combinată ajungând la 14.200 de miliarde de dolari - cu 2.000 de miliarde de dolari mai mult decât în urmă cu doar un an şi cu 1.100 de miliarde de dolari peste recordul din 2021.
Potrivit revistei americane, ca şi în cazul economiei în general, banii sunt concentraţi la vârf. Există 14 persoane care au ajuns la averi de 12 cifre. Aceşti câţiva norocoşi valorează în total 2.000 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că doar 0,5% din cei 2.781 de miliardari din lume deţin 14% din totalul averilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe