- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.03.2018, 13:35)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine sunt românii care şi-au cumpărat cele mai multe maşini în 2017. Situaţia pe regiuni
Cele mai mari ponderi în totalul înmatriculărilor de autovehicule din 2017 se regăsesc în Bucureşti-Ilfov şi în nord-vestul României, atât la maşinile pentru pasageri, cât şi la cele pentru marfă, arată datele dintr-un studiu publicat de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Urmărește
2446 afișări
Cine sunt românii care şi-au cumpărat cele mai multe maşini în 2017. Situaţia pe regiuni
La autovehiculele pentru pasageri, ponderile maxime ale înmatriculărilor au fost de 18,6% în Bucureşti-Ilfov şi 14,5% în regiunea Nord-Vest, iar cele minime au fost de 10,2% în regiunea Sud-Est şi 10,3% în Oltenia.
La autovehiculele pentru transport de marfă, ponderile maxime ale înmatriculărilor au fost de 22,5% în Bucureşti-Ilfov şi 16,6% în regiunea Nord-Vest, iar cele minime au fost de 8% în Oltenia şi 8,3% în regiunea Sud-Est.
Potrivit INS, în anul 2017, numărul de înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a fost de 638.485 de unităţi, în creştere cu 57,2% faţă de anul 2016.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
„Au fost înregistrate creṣteri la toate categoriile, cele mai semnificative înregistrându-se la autoturisme, numărul acestora fiind cu 58,3% mai mare faţă de anul 2016 şi la categoria mopede ṣi motociclete, cu o creştere cu 15,6%”, arată autorii studiului.
În total înmatriculări de autoturisme, în funcţie de tipul de combustibil, ponderea cea mai mare (67,3%) a fost înregistrată de autoturismele care folosesc drept combustibil motorină, iar în funcţie de masa proprie, cea mai însemnată pondere (38,7%) a fost înregistrată de autoturismele cu masa de 1.500 kg ṣi peste.
Ponderea vehiculelor noi în totalul înmatriculărilor noi de vehicule pentru transportul pasagerilor a fost de 17,2%, autoturismele noi reprezentând 17% din totalul autoturismelor nou înmatriculate.
Studiul INS relevă o evoluţie pozitivă a înmatriculărilor noi de vehicule rutiere şi pentru transportul mărfurilor. Astfel, numărul de înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost de 110.134 în anul 2017, în creştere cu 6,8% faţă de anul 2016.
„A fost înregistrată creştere la categoria autocamioane (inclusiv vehicule pentru scopuri speciale) cu 17,7%, în timp ce categoriile autotractoare ṣi remorci şi semiremorci au înregistrat scăderi cu 12,7% ṣi, respectiv, 4,3%”, notează autorii studiului.
În total înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, 59,6% au fost autocamioane. Dintre acestea, 88,9% erau autocamioane cu sarcina utilă până la 1.499 kg ṣi 98,7% dintre autocamioane utilizau motorina drept combustibil.
Ponderea vehiculelor noi în total înmatriculări noi de vehicule pentru transportul mărfurilor a fost de 34%, mai arată studiul citat.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate