- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.11.2012, 18:09)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine trage frâiele economiei mondiale: Peste 700 miliarde de dolari în mâinile a 20 de oameni
Cei mai bogaţi 20 de oameni din lume au averi cu o valoare totală estimată la 713,4 miliarde de dolari, potrivit unui top realizat de revista Bloomberg Markets, care îşi propune să prezinte cine sunt miliardarii ce "trag frâiele" economiei mondiale.
Urmărește
2114 afișări
Cine trage frâiele economiei mondiale: Peste 700 miliarde de dolari în mâinile a 20 de oameni (Imagine: Shutterstock)
Primul loc este ocupat de miliardarul mexican Carlos Slim, fondatorul America Movil, cea mai mare companie de telecomunicaţii din America Latină. Averea lui Slim (72 de ani) este evaluată la 77,5 miliarde de dolari, în urcare cu 15,6 miliarde dolari sau 25% de la începutul acestui an.
Pe poziţia a doua se plasează cofondatorul Microsoft Bill Gates (57 de ani), cu o zestre estimată la 64,4 miliarde de dolari, cu 8,7 miliarde dolari (15,7%) mai mare decât la finele anului trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Locul al treilea îi revine lui Armancio Ortega, şeful retailerului de vestimentaţie Inditex, care controlează printre altele şi reţeaua de magazine Zara. Ortega (76 de ani) controlează un imperiu de 53,6 miliarde de dolari, valoarea deţinerilor sale urcând în acest an cu 52,1%, sau 18,4 miliarde de dolari.
Warren Buffett (82 de ani), unul dintre cei mai respectaţi investitori americani, îşi adjudecă poziţia a patra în top, cu o avere estimată la 48,4 miliarde de dolari, în urcare cu 5,7 miliarde, sau 13,2%, de la începutul anului. Buffett a construit în mai mult de patru decenii grupul Berkshire Hathaway, extins şi dezvoltat treptat, prin absorbirea altor companii, într-unul dintre cele mai mari, profitabile şi influente conglomerate financiare şi industriale din SUA.
Fondatorul IKEA, suedezul Ingvar Kamprad (86 de ani), apare pe locul 5 cu o avere de 41,8 miliarde de dolari, cu 5 miliarde dolari (13,7%) mai mare decât la finele anului trecut.
Următoarele două poziţii sunt ocupate de americanii Charles şi David Koch, în vârstă de 77, respectiv 72 de ani, care controlează conglomeratul industrial Koch Industries. Cei doi au o avere totală estimată la 72,3 miliarde de dolari, cu 14,1%, sau 4,8 miliarde de dolari mai ridicată pe ansamblul acestui an.
Fondatorul gigantului IT Oracle, Larry Ellison (68 de ani), se găseşte pe locul 8, cu o avere de 37,2 miliarde de dolari, în urcare cu 12,8%, sau 4,2 miliarde de dolari, de la începutul anului.
Moştenitorii Wal-Mart Stores, cel mai mare retailer la nivel mondial, ocupă următoarele patru poziţii din top, cu o avere totală evaluată la peste 116 miliarde de dolari. În funcţie de participaţiile pe care le deţin la Wal-Mart, Christy Walton (57 de ani), Jim Walton (64 de ani), Rob Walton (68 de ani) şi Alice Walton (63 de ani) controlează averi estimate la 30,5 miliarde dolari, 29,3 miliarde dolari, 28,7 miliarde dolari şi, respectiv, 28,2 miliarde dolari.
Miliardarul Li Ka-Shing, din Hong Kong, se găseşte pe locul 13 cu o avere de 27 miliarde de dolari, în urcare cu 21,8% de la începutul anului. Ka-Shing (84 de ani) controlează holdingurile Cheung Kong Holdings şi Hutchinson Whampoa Limited, cu afaceri puternic diversificate, de la transport maritim de mărfuri şi retail de cosmetice la servicii de telecomunicaţii mobile.
Locul 14 este ocupat de Mukesh Ambani, preşedinte şi CEO al gigantului indian Reliance Industries, una dintre cele mai mari companii de energie şi petrochimie la nivel mondial. Ambani (55 de ani) are o avere estimată la 26 miliarde de dolari, în urcare cu 21,8% de la începutul anului.
Poziţia a 15-a îi revine Lilianei Bettencourt, cel mai important acţionar al L'Oreal, cu o avere estimată la 24,7 miliarde dolari. Bettencourt (90 de ani) a înregistrat în acest an o creştere de 22,1% a averii personale, reprezentând un câştig de 4,5 miliarde euro.
Ea este urmată în top de suedezul Stefan Persson, principalul acţionar al retailerului de vestimentaţie Hennes & Mauritz (H&M). La 65 de ani, Persson are o avere de 24,7 miliarde de dolari, în urcare cu 13,1% de la începutul acestui an.
Pe locul 17 se alfă fondatorul Amazon.com Jeff Bezos (48 de ani). Omul care controlează cel mai mare retailer online din lume a acumulat o avere personală de 24,2 miliarde de dolari, care a crescut cu 45,5% în acest an.
Bernard Arnault, şeful gigantului francez LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, este următorul în clasament, cu o avere de 24,1 miliarde de dolari, în creştere cu 16,4% în acest an.
Cofondatorul Google Larry Page (39 de ani) se găseşte pe locul 19, cu o avere personală de 23 miliarde de dolari, cu 15,9% mai mare decât la finele anului trecut.
Top 20 este închis de Alwaleed bin Talal Al Saud, membru al Familiei Regale din Arabia Saudită. Alwaleed Bin Talal controlează grupul Kingdom Holding, cel mai mare conglomerat saudit, cu activităţi în toate sectoarele economice. În vârstă de 57 de ani, prinţul saudit are o avere personală estimată la 22,9 miliarde de dolari, în urcare cu 32% în 2012.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe