Ciolacu: Avem arierate de 180 de miliarde

România are arierate de 180 de miliarde, ceea ce înseamnă 8% din PIB, declară premierul Marcel Ciolacu: „Eu un singur lucru vreau. Vreau taxele pe care să le plătim cu toţii”.

Urmărește
503 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Avem arierate de 180 de miliarde

Ciolacu: Avem arierate de 180 de miliarde

Ciolacu a declarat, marţi, la Craiova, că avem arierate de 180 de miliarde, ceea ce înseamnă 8% din PIB: „Cu alte cuvinte, am avea excedent bugetar, dacă am colecta toate arieratele. Normal că nu se pot colecta toate. Gândiţi-vă că mai avem evaziune fiscală şi pierderi TVA de aproape 10 puncte procentuale din PIB, deci ne-am dus la 18% din PIB pe evaziune şi pierderi TVA şi pe arierate”.

Potrivit prim-ministrului, abordarea potrivit căreia discuţia de bază se axează pe cum pot fi oprite investiţiile ca să nu fie deficit este incorectă: „De aceea, ministrul Finanţelor a venit cu nişte propuneri: până la sfârşitul anului, pe perioadă limitată, în cazul în care îţi plăteşte aceste arierate statul român îţi scade tot ce înseamnă dobândă accesorii, deci plăteşti baza. Mai mult, ministrul Finanţelor a venit cu propunerea să îţi dea credit fiscal. Eu, stat, îmi recuperez banii, tu iei credit fiscal şi pe urmă îţi urmăreşti plata. Ai scăpat de dobânzi şi de accesorii şi mie îmi plăteşti baza pe o perioadă limitată, fiindcă altfel creezi o permanenţă. Normal că cei care au plătit se consideră <proştii care am plătit şi acum faceţi facilităţi celor care nu au plătit>”.

Ciolacu a precizat că nu urmăreşte să bage oamenii în puşcărie, nu este procuror sau judecător, ci vrea un singur lucru: „Vreau taxele pe care să le plătim cu toţii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici