Ciolacu, întâlnire cu sectorul bancar: Coordonare mai eficentă pentru susţinerea investiţiilor

Premierul Marcel Ciolacu susţine, în cadrul unei întâlniri avute marţi cu liderii sectorului bancar, că este nevoie de o coordonare mai eficientă între stat şi mediul privat pentru a susţine marile investiţii în zone-cheie pentru dezvoltarea economică a României.

Urmărește
118 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, întâlnire cu sectorul bancar: Coordonare mai eficentă pentru susţinerea investiţiilor

Ciolacu, întâlnire cu sectorul bancar: Coordonare mai eficentă pentru susţinerea investiţiilor

UPDATE:

Conform unui comunicat transmis ulterior presei, Ciolacu a evidenţiat importanţa sistemului bancar pentru volumul mare de investiţii şi de reforme aflate în derulare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi care au nevoie de cofinanţări.
 
„România are nevoie de infuzie de capital pentru a duce la bun sfârşit ceea ce am început. Reforma administrativă şi cea bugetară pe care noi le-am demarat sunt absolut necesare, indiferent ce guvern va veni şi după alegeri. Din punctul acesta de vedere putem spune că anul 2025 va avea un start bun, ţinând cont de reducerile de posturi operate deja administraţie, paşii făcuţi în direcţia digitalizării şi reformarea sistemului de pensii, iar reforma fiscală va atrage automat şi reforma întregului sistem bugetar”, a declarat şeful Executivului, evocând în acest context şi negocierile pe care le-a avut cu reprezentanţii Comisiei Europene privind evoluţia deficitului bugetar.
 
Premierul Marcel Ciolacu a pus accent, totodată, pe nevoia de infuzie de capital a sectorului agricol, pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice, dar şi pe oportunităţile pe care le pot deschide susţinerea unor sectoare economice precum industria de materiale de construcţie, industria de îngrăşăminte pentru agricultură şi industria de apărare.
 
„Reprezentanţii băncilor din România prezenţi la discuţii au apreciat la rândul lor capacitatea pe care Guvernul a dovedit-o de a reacţiona rapid în diferite contexte, precum şi deschiderea pe care premierul Marcel Ciolacu şi-a exprimat-o de a continua această serie de consultări cu mediul bancare, pentru a găsi împreună soluţiile cele mai bune de a calibra resursele financiare şi de a le cheltui corect şi eficient în acelaşi timp”, reiese din comunicat.

Ştirea iniţială

Premierul Marcel Ciolacu susţine, în cadrul unei întâlniri avute marţi cu liderii sectorului bancar, că este nevoie de o coordonare mai eficientă între stat şi mediul privat pentru a susţine marile investiţii în zone-cheie pentru dezvoltarea economică a României.

„Am discutat astăzi cu liderii sectorului bancar despre necesitatea unei coordonări mai eficiente între stat şi mediul privat pentru a susţine marile investiţii în zone-cheie pentru dezvoltarea economică a României! Le-am spus celor mai importanţi bancheri că acest Guvern continuă, fără rezerve, să susţină în mod prioritar investiţiile publice, iar 80% din deficitul bugetar pe primele 8 luni din 2024 este generat de investiţii. Aceasta este calea corectă de dezvoltare economică a unei ţări, aşa cum au făcut toate statele europene importante când s-au aflat în postura de azi a României!”, a anunţat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Conform acestuia, agricultura şi industria alimentară, materialele de construcţii, energia, transporturile sau petrochimia sunt domeniile prioritare unde Guvernul Românei are în derulare scheme de stat şi programe masive de sprijin.

„M-am bucurat să văd că industria bancară este receptivă şi pregătită să susţină dezvoltarea acestor domenii vitale pentru viitorul ţării. De aceea, am stabilit ca dialogul cu liderii domeniului bancar să devină unul periodic, pentru a putea urmări progresul soluţiilor stabilite astăzi. Ne este clar că avem un interes comun: o Românie mai puternică economic, cu afaceri în creştere şi cu firme tot mai prospere!”, a adăugat şeful Guvernului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici