Ciolacu: Riscăm scăderea avantajului competitiv din cauza preţului ridicat la energie

„Şi noi, ca întreaga Europă, riscăm scăderea avantajului competitiv din cauza preţului ridicat la energie. Trebuie să inversăm această tendinţă cât mai repede”, a declarat marţi premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește
804 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Riscăm scăderea avantajului competitiv din cauza preţului ridicat la energie

Premierul a spus marţi la Forumul de afaceri organizat cu prilejul reuniunii Parteneriatului P-TECC că sistemele noastre energetice trebuie să fie capabile să furnizeze energie în orice moment şi în condiţii de stres intern ori extern tuturor consumatorilor şi oriunde.

„Reducerea costurilor energiei pentru toţi consumatorii individuali şi industriali este o problemă ce trebuie abordată frontal. Şi noi, ca întreaga Europă, riscăm scăderea avantajului competitiv din cauza preţului ridicat la energie. Trebuie să inversăm această tendinţă cât mai repede. Este urgentă modernizarea capacităţilor de producţIe de energie şi a liniilor de transmisie. Acestea trebuie să poată stabiliza sistemul energetic permiţând şi circulaţia liberă a energiei într-o piaţa unică, dar una funcţională. Doar cu securitate energetică, energie accesibilă pentru economie şi populaţie şi competivitate economică putem face pasul decisiv pentru următorul obiectiv esenţial: să obţinem energie curate şi verde”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că se impune diversificarea surselor de energie şi a mijloacelor de producţie.

„Investim miliarde de euro în noi capacităţi de obţinere a energiei din surse regenerabile şi urmărim dublarea capacităţii nucleare a României”, a mai spus şeful Guvernului.

Acesta a vorbit apoi despre proiectele majore ale României, printre care exploatarea gazelor din marea Neagră, construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi a reactoarelor nucleare modulare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici