- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Circa 20% dintre angajatorii români anticipează o creştere a numărului de angajaţi în trimestrul doi
Aproximativ 20% dintre angajatorii români anticipează o creştere moderată a numărului de angajaţi în trimestrul al doilea din acest an, iar cele mai optimiste intenţii de angajare sunt raportate de companiile din sectorul industriei prelucrătoare, potrivit unui studiu realizat de firma Manpower.
Pe de altă parte, 14% dintre angajatori previzionează o scădere, în timp ce două treimi nu anticipează nicio schimbare în trimestrul al doilea al anului.
Cu toate acestea, din studiu rezultă o previziune netă de angajare (indicator urmărit de studiul Manpower - n.r.) de +5%. Previziunea este cea mai optimistă din primul trimestru din anul 2009 şi până în prezent. Indicatorul reprezintă diferenţa dintre procentul de companii care anticipează o creştere a numărului total de angajări şi cel de angajatori care preconizează o scădere.
Studiul analizează activităţile de angajare în trimestrul al doilea din anul 2011 şi a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 64.000 de angajatori din 39 de ţări şi teritorii. În România, studiul se bazează pe răspunsurile a 751 de angajatori.
"Companiile încep să realizeze că strategiile privind resursele umane sunt critice în contextul planificării pe termen lung, oferind organizaţiilor, care le aplică, expertiza şi inovaţia de care au nevoie pentru a-şi mentine competitivitatea şi succesul în mediul de afaceri post-recesiune. Se întrevăd semne clare ce indică un nivel mai ridicat de încredere al companiilor. Cel mai probabil din acest motiv anumiţi angajatori sunt dispuşi să-şi crească numărul de angajaţi la începutul celui de-al doilea trimestru al lui 2011 şi să investeasca în personalul de care au nevoie pentru a-şi îmbunătăţi competenţele", a declarat, într-un comunicat, coordonatorul de marketing şi comunicare al Manpower România, Eliza Nechifor.
La nivel regional, angajatorii din şase din cele opt regiuni analizate în România prognozează o creştere a nivelului angajărilor pe parcursul trimestrului următor.
Astfel, cele mai optimiste previziuni de angajare sunt raportate de angajatorii din regiunea Sud-Est, unde previziunea neta de angajare se ridică la +18%. În acelaşi timp, se previzionează o creştere stabilă a angajărilor din centru ţării (+11%), în timp ce în Vest se manifestă un optimism prudent (+10%). Cu toate acestea, angajatorii din două dintre regiunile analizate, respectiv Sud-Vest şi Nord-Est, anticipează descreşteri ale activităţii de angajare, cu previziuni de -5%, respectiv -3%.
La nivel de sectoare de activitate, angajatorii din opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate anticipează creşteri ale activităţii de angajare.
Astfel, angajatorii din sectorul industrie prelucrătoare raportează cele mai optimiste intenţii de angajare. O creştere moderată a angajărilor este prognozată în sectorul agricultură, vânătoare, silvicultura, în sectorul de construcţii şi în comert cu ridicata şi cu amănuntul.
Pe de altă parte, angajatorii din energie electrică, gaze şi apă si cei din sectorul finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri previzionează o scădere a intenţiilor de angajare.
La nivelul regiunii Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), cele mai puternice perspective de angajare se manifestă în Turcia, Bulgaria, Belgia şi Polonia, iar cele mai slabe intenţii de angajare sunt prognozate în Grecia, Spania.
Compania Manpower România este specializată în recrutare permanentă, temporară şi pe bază de contract, evaluare şi selecţie, formare profesională, externalizare şi consultanţă în domeniul resurselor umane, funcţionând prin intermediul a 10 agenţii, în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Ploieşti şi Piteşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Mişcarea prin care românii ar putea avea un preţ mult mai mic la gaz din 2026. ”Ne-am putea decupla de la acest mecanism”
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO