- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.03.2023, 02:09)
- Miruna Diaconu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Circa 60% din români nu obişnuiesc să cumpere online
Circa 60% din români nu obişnuiesc să cumpere online, iar principalul motiv este experienţa pe care le-o oferă magazinele fizice.
Urmărește
298 afișări
Aproape 60% din români nu obişnuiesc să facă cumpărături online, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor prezentate în raportul European E-Commerce. Circa 40% din români nu vor să facă cumpărături online pentru că preferă experienţa dată de magazinele fizice.
Totodată, românii nu fac cumpărături online şi din cauza neîncrederii cu privire la produsele pe care le achiziţionează, a plăţii sau a livrării. Mai mult, în raport se mai arată faptul că cei care nu cumpără online au ca motiv şi faptul că nu au aptitudinile necesare pentru a plasa comenzi online. Doar 91% din români folosesc internetul, conform estimărilor din raport pentru anul 2022, pe când ţările din vestul Europei au o rată de circa 95%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Raportul care analizează comportamentul de consum în online al europenilor arată că România se află printre ţările cu cei mai mulţi oameni care preferă să îşi facă cumpărăturile online. Comerţul online a crescut considerabil în anii pandemiei, când lumea era nevoită să stea mai mult în casă, însă nivelul este încă sub media UE, unde există o piaţă a comerţului online mult mai bine dezvoltată.
Olanda, Danemarca şi Norvegia au peste 90% din populaţie care cumpără online, pe când la polul opus se află Bulgaria, România şi Italia.
Cu toate că pandemia a schimbat obiceiurile consumatorilor, pe care i-a determinat să adopte mai mult achiziţiile online, cumpărăturile în magazinele fizice rămân principalul motor de creştere al retailului local.
Cu toate acestea, tot mai multe businessuri s-au reorientat către zona de online, iar comerţul online contribuie la dezvoltarea altor sectoare. Spre exemplu, industria de curierat a fost printre câştigătorii crizei COVID-19.
Piaţa de curierat şi-a continuat creşterea şi anul trecut, însă avansul a fost mai mic decât în primii doi ani ai pandemiei. Astfel, conform estimărilor ZF, piaţa de curierat a depăşit valoarea de 6 miliarde lei în 2022, ceea ce înseamnă un avans de 10% faţă de anul anterior.
Conform celor mai recente date, piaţa de e-commerce a avut în 2021 o valoare de 6,2 miliarde euro, ceea ce reprezintă aproape jumătate din nivelul realizat de retaileri în Europa de Est, adică 14 miliarde de euro. Vânzările din România s-au majorat cu 11% faţă de 2020, iar pentru 2022 sectorul este estimat să crească cu 13%, până la 7 miliarde de euro.
Spre comparaţie, în Europa de Vest, valoarea vânzărilor în online s-a ridicat la 450 de miliarde de euro în 2021, în timp ce în Europa de Sud s-a ridicat la 118 miliarde de euro, iar Europa Centrală la 70 de miliarde de euro.
România are mult de recuperat pentru a ajunge la nivelul ţărilor dezvoltate din Europa, însă avantajul unei astfel de pieţe este potenţialul de dezvoltare. Mai mult, companiile locale s-au concentrat tot mai mult pe zona online în ultimii ani, făcând investiţii masive în acest segment.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Petrom convoacă acţionarii pentru a da dividende cu un randament de 7,8% din profitul record
Citește și: OMV Petrom vrea să plece de pe bursa din Londra
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe