- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Citigroup ar putea renunţa la încă 50.000 de angajaţi
Citigroup, grupul bancar american cu cea mai extinsă reţea externă, intenţionează să reducă numărul de angajaţi cu încă 50.000 de persoane, ca urmare a crizei creditelor şi a problemelor economiei mondiale, potrivit postului de televizune CNBC.
Citigroup ar putea renunţa la încă 50.000 de angajaţi
Citigroup a renunţat deja la 23.000 de angajaţi de la începutul anului.
Reducerile de personal vor include concedieri, vânzarea unor unităţi şi pensionări, la finele acestui proces banca urmând să aibă 300.000 de angajaţi pe plan internaţional, potrivit CNBC.
Măsura este considerată o încercare dramatică de a restabili profitabilitatea şi de a ridica valoarea acţiunilor companiei. Săptămâna trecută, titlurile Citigroup au ajuns la cea mai scăzută valoare de la înfiinţarea băncii, în 1998.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Preşedintele executiv al Citigroup, Vikram Pandit, a fost criticat pentru că nu a reuşit să implementeze un plan funcţional pentru redresarea băncii. Grupul a consemnat o pierdere de peste 20 de miliarde de dolari anul trecut ca urmare a afacerilor cu credite riscante, în marea lor majoritate legate de ipoteci. Unii analişti consideră că banca ar putea redeveni profitabilă abia după 2010.
Acţiunile Citigroup au coborât cu 68% de la începutul anului, ceea ce conferă băncii o valoare de piaţă de doar 52 de miliarde de dolari, dublu faţă de ajutorul financiar de 25 de miliarde de dolari primit de la Trezoreria SUA.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO