- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Citigroup şi Bank of America au ascuns de investitori datorii de mai multe miliarde de dolari
Băncile americane Citigroup şi Bank of America au ascuns "din eroare" de investitori, în ultimii trei ani, datorii de mai multe miliarde de dolari, într-un mod similar celui utilizat de Lehman Brothers pentru a masca riscurile, potrivit Wall Street Journal.
Citigroup şi Bank of America au ascuns de investitori datorii de mai multe miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cele două bănci au raportat autorităţilor că în ultimii trei ani au clasificat, uneori, din eroare, unele acorduri de răscumpărare pe termen scurt (repo) ca fiind vânzări, când aceastea ar fi trebuit catalogate ca împrumuturi. Deşi clasificările implică miliarde de dolari, ele au reprezentat sume mici pentru bănci.
Astfel, Bank of America a clasificat greşit în ultimii trei ani tranzacţii cu valori între 570 de milioane de dolari şi 10,7 miliarde de dolari, reprezentând mai puţin de 1% din valoarea totală a activelor. Citigroup a indicat că a catalogat eronat tranzacţii de 9,2 miliarde de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Atac terorist în Magdeburg, Germania: Un BMW a intrat într-o mulțime la Târgul de Crăciun. Doi oameni au murit / BILD raportează 11 morți și 60-80 de răniți / Ce detalii se cunosc despre atacator
-
Trump va cere statelor membre NATO să crească cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB. FT: Intenţionează să continue să furnizeze ajutor militar Ucrainei.
-
Elon Musk, atac la adresa CCR şi anularea alegerilor din România: "Cum poate un judecător să anuleze alegerile şi să nu fie considerat un dictator" / Reacţia lui Călin Georgescu
-
De ce a investit Dan Şucu 40 mil. euro în celebrul club de fotbal Genoa? Interviu exclusiv la ZF Live. Dan Şucu: După Rapid, Genoa este următorul pas în crearea unui grup multichannel de cluburi de fotbal
Recunoaşterea erorilor intervine în contextul în care autorităţile au început să ceară companiilor financiare informaţii legate de tranzacţiile "repo". Băncile au, împreună, active totale de peste 2.000 de miliarde de dolari.
Lehman a utilizat acelaşi procedeu pentru a cosmetiza balanţa contabilă înainte de a cere protecţie sub legea falimentului în septembrie 2008, potrivit examinatorul desemnat pentru falimentul băncii, Anton Valukas. Strategia a ajutat compania să mute active de 50 de miliarde de dolari de pe balanţa contabilă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO