CL Suceava a aprobat asocierea cu Dragomirna Golf Resort pentru un complex turistic cu teren de golf

Consiliul Local Suceava a aprobat, joi, asocierea cu Primăria Mitocu Dragomirnei şi firma Dragomirna Golf Resort în vederea construirii primului complex turistic cu teren de golf profesionist din judeţ, investiţia fiind estimată la 40 de milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
151 afișări

Complexul turistic va fi ridicat în apropierea municipiului Suceava, în comuna Mitocul Dragomirnei, pe o suprafaţă de 60 de hectare, mărginit de pădure, în apropierea lacului Lipoveni.

Reprezentantul Dragomirna Golf Resort, Daniel Tănase, a prezentat consilierilor locali suceveni întregul proiect, care va include un hotel de patru sau cinci stele, cu 150 camere, care foloseşte elemente arhitecturale locale, un teren de golf cu 18 cupe, o academie de golf cu teren de instruire de nouă cupe şi facilităţi specifice, un centru de conferinţe modular, un centru SPA, tratamente cosmetice şi înfrumuseţare, terenuri de sport, spaţii comerciale, restaurante, scenă pentru spectacole în aer liber şi zone dedicate agrementului.

Proiectul a fost realizat de o firmă de specialitate din Germania, iar construcţia acestui complex va dura aproximativ trei ani de la începerea lucrărilor.

Consilierii locali suceveni au aprobat, de principiu, asocierea cu Dragomirna Golf Resort, urmând ca juriştii Primăriei şi cei ai firmei să stabilească participaţia municipalităţii în cadrul societăţii, iar apoi să fie adoptat proiectul final de asociere.

Daniel Tănase şi-a exprimat încrederea că municipalitatea suceveană va avea o participare solidă în această societate şi nu una formală de 0,5-1 la sută.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că este important că a fost adoptată această hotărâre care presupune că a fost depăşită o primă etapă, iar următorul pas va fi montajul financiar pentru finanţarea proiectului şi stabilirea cu claritate a obligaţiilor şi drepturilor fiecărui asociat.

"Primăria va da greutate proiectului", a spus Ion Lungu.

Potrivit Ziarului Financiar, care citează Registrul Comerţului, firma Dragomirna Golf Resort din Suceava este controlată de trei oameni de afaceri, Dragoş Mihai Serseni (20,5%), Gheorghe David (20,5%), Daniel Tănase (20,5%) şi de compania Dedeman din Bacău, un important jucător de pe piaţa de bricolaj.

Potrivit unor date din Monitorul Oficial, Dedeman a fost atras în acest proiect în anul 2008, când compania îşi propunea atragerea lanţului Starwood pentru operarea hotelului de cinci stele, dar şi companii specializate în centre SPA şi terenuri de golf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici