Clasamentul celor mai bune baruri din lume: Dead Rabbit din Manhattan ocupă primul loc

Barurile americane şi engleze primează în clasamentul celor mai bune 50 de baruri din lume; Dead Rabbit Grocery & Grog din Mahattan ocupă prima poziţie, urmat de American Bar, din Londra, care s-a clasat şi el pe primul loc, potrivit Bloomberg.

Urmărește
2271 afișări
Imaginea articolului Clasamentul celor mai bune baruri din lume: Dead Rabbit din Manhattan ocupă primul loc

Clasamentul celor mai bune baruri din lume: Dead Rabbit din Manhattan ocupă primul loc (Imagine: thedailybeast.com)

Dead Rabbit Grocery & Grog combină aerul vechi al New York-ului cu tradiţia americano-irlandeză. Aici se pot consuma cocktail-uri care costă 16 dolari, precum Resurrection Man, God is a Dj sau Disco Queen, care combină romul cu zmeură, ghimbir, lămâie, grapefruit şi absint. Preţul vinului variază între 25 şi 38 de dolari, iar cei care preferă băuturile mai tari pot alege între diverse sortimente de whiskey, rom sau coniac.

Barul The Clumsies din Atena este singurul care se strecoară printre localurile americane şi britanice din top 10. Clasamentul continuă cu Manhattan care a câştigat premiul pentru cel mai bun bar din Asia, The Baxter Inn, din Sydney, care a ocupat şi el odată prima poziţie în topul australian şi Licoreria Limantour din Mexic, declarat cel mai bun bar din America Latină.

Există o mulţime de localuri în Londra, renumite pentru cocktail-uri, dar în clasamentul realizat de specialişti primează American Bar, urmat de Dandelyan, care a câştigat premiul Highest Climber, Connaught Bar şi The Gibson.

Lista de anul acesta nu este cu mult diferită faţă de cea din 2015. Câteva dintre noile intrări s-au remarcat în Shanghai, Speak Low, The Gibson, care a urcat direct pe poziţia a şasea, Operation Dagger din Singapore, Linje Tio din Stockholm şi Central Station din Beirut, care a fost nominalizat cel mai bun bar din Africa şi Orientul Mijlociu.

De asemenea, odată ieşit din top, există posibilitatea de a reveni şi asta o dovedesc localurile precum precum Baba au Rum din Atena, Himkok din Oslo şi Bramble din Edinburgh.

Clasamentul a fost realizat de un grup format din 476 de barmani, istorici şi degustători, care au analizat 652 de localuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici