Clienţi americani ai băncii UBS au depus plângere pentru încălcarea secretului bancar

Avocaţi din Zurich au depus plângere, marţi, pentru încălcarea secretului bancar, împotriva băncii elveţiene UBS şi Autorităţii de Supraveghere a Pieţelor Financiare (FINMA), în numele a opt clienţi ai băncii din Statele Unite, potrivit agenţiei de presă elveţiene ATS.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Clienţi americani ai băncii UBS au depus plângere pentru încălcarea secretului bancar

Clienţi americani ai băncii UBS au depus plângere pentru încălcarea secretului bancar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plângerea a fost depusă la Ministerul Public al Confederaţiei, de către cabinetul de avocatură Rud Winkler Partner, potrivit ATS.

Cea mai importantă bancă elveţiană afirmă că a "acţionat conform ordinului emis de către FINMA ca măsură de prevenire" în cadrul unui litigiu cu administraţia americană, care ameninţa că va retrage licenţa UBS care-i permite să opereze în Statele Unite.

"UBS a furnizat FINMA informaţii cu privire la conturile clienţilor în cazul cărora existau dovezi potrivit cărora au fost comise acte de fraudă fiscală sau infracţiuni asimilate acestora. Plângerile depuse astăzi sunt, ca atare, nefondate", potrivit băncii.

Banca elveţiană a furnizat, săptămâna trecută, numele a aproximativ 300 de clienţi autorităţilor americane şi a acceptat să plătească o amendă de 780 de milioane de dolari, pentru a pune capăt unui caz de fraudă fiscală din partea unor clienţi americani.

Legea elveţiană interzice încălcarea secretului bancar, care nu protejează, totuşi, frauda fiscală prin falsificarea de documente, fiind pasibilă de cercetări penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici