CNADNR estimează costuri mult reduse pentru întreţinerea drumurilor la Regionala Craiova

CNADNR a primit opt oferte de la firme şi consorţii pentru întreţinerea drumurilor în perioada 2012-2014 la Direcţia Regională Craiova, valoarea totală estimativă a acordului cadru fiind de 135,04 milioane lei, fără TVA, de aproape patru ori mai redusă comparativ cu suma estimată pentru 2008-2011.

Urmărește
275 afișări
Imaginea articolului CNADNR estimează costuri mult reduse pentru întreţinerea drumurilor la Regionala Craiova

CNADNR estimează costuri mult reduse pentru întreţinerea drumurilor la Regionala Craiova (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

Licitaţia a fost împărţită în patru loturi corespunzătoare fiecărei secţii de drumuri - Turnu Severin, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea şi Slatina.

Astfel, pentru primul lot, de la Turnu Severin, estimat la 22,29 milioane lei, au depus oferte firma Confort şi consorţiul Via Vita Construcţii/Via Vita, iar pentru al doilea lot (Târgu Jiu - 32,91 milioane lei) firmele Gecor şi Diferit, precum şi asocierea Argecom/Alpha Design Build Group/Simarc/Valah Construct Grup.

De întreţinerea drumurilor de la secţia Râmnicu Vâlcea, estimată la 50,6 milioane lei, sunt interesate firma Diferit şi consorţiul Alpha Design Build Group/Argecom/Simarc/ Valah Construct Grup, iar pentru cele din Slatina consorţiul Valah Construct Grup/Argecom/Alpha Design Build Group/Simarc (29,22 milioane lei).

Activitatea de întreţinere va fi desfăşurată de firmele câştigătoare atât pe timpul iernii, cât şi pe timpul verii.

Firma Argecom este deţinută de omul de afaceri Gheorghe Axinte, are sediul la Piteşti şi a încheiat în ultimii ani mai multe contracte cu CNADNR, printre care deszăpezirea drumurilor aparţinând regionalelor de drumuri şi poduri Bucureşti, Craiova, Iaşi şi Teleorman, modernizarea Transfăgărăşanului, preum şi a altor segmente de drumuri.

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a cerut anul trecut sancţionarea firmei întrucât nu a respectat obligaţiile contractuale prin care reabilita drumul naţional (DN) 7C Transfăgărăşan.

Gecor are sediul la Călugăreni, judeţul Giurgiu, şi este controlată în proporţie egală de două persoane fizice, respectiv Gheorghe Cusa şi Ioana Cusa. Printre alte contracte semnate cu CNADNR se numără realizarea deszăpezirii drumurilor aflate în subordinea Regionalei de Drumuri şi Poduri Bucureşti, în perioada 2002-2006 şi modernizarea unor sectoare de drum naţional şi judeţean.

Acţionarii firmei Diferit din Cluj Napoca sunt două persoane fizice, Nicolae Petri, cu 75% din titluri, şi Daniela Petri, cu 25%.

Acordul cadru pentru perioada 2008-2011 a avut o valoare de 500 milioane lei şi a revenit unui număr de patru consorţii din care au făcut parte firme precum Romprest, Colas Drumuri, Prima Guard Security Fire, Delta ACM 93, Gecor, Straco Grup şi Argecom.

CNADNR a încheiat acorduri multianuale de întreţinere a drumurilor la toate direcţiile din ţară valabile în perioada 2008-2011 cu o valoare de aproximativ un miliard de euro. Contractele au fost prelungite la finele anului trecut până la 31 martie.

Din suma totală alocată activităţii de întreţinere în ultimii patru ani, CNADNR susţine că a achitat firmelor doar 254 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici