- Home
- Economic
- NEW YORK, (19.12.2013, 16:38)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNBC: Decizia Fed de a reduce achiziţiile de obligaţiuni ar putea fi un nou cui în coşciugul aurului
Decizia Rezervei Federale americane (Fed) de a reduce achiziţiile lunare de obligaţiuni ar putea fi un nou cui în coşciugul aurului, întrucât atenuează riscurile de accelerare a inflaţiei în SUA, situaţie în care metalul preţios este mai puţin atractiv pentru investitori.
Urmărește
193 afișări
CNBC: Decizia Fed de a reduce achiziţiile de obligaţiuni ar putea fi un nou cui în coşciugul aurului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Fed a redus cu aproape 11,7% programul de achiziţii de obligaţiuni, de la 85 miliarde dolari la 75 miliarde dolari pe lună, făcând primul pas spre renunţarea la pachetul neconvenţional de stimulare a economiei americane, prin care a introdus lichidităţi semnificative în sistemul financiar, cu impact pozitiv asupra pieţelor emergente şi burselor la nivel global, potrivit CNBC.
Preţul unciei de aur a scăzut cu 27% în acest an şi ar putea înregistra cea mai slabă evoluţie din ultimele două decenii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Mă aştept ca aurul să rămână în continuare sub presiune, întrucât nu pare să existe motivul de a deţine aur ca asigurare împotriva riscului de inflaţie", a declarat Daniel Morgan, analist la UBS.
Morgan estimează o cotaţie de 1.200 de dolari pentru o uncie de aur în următorii doi ani.
Lichidităţile ridicate introduse de băncile centrale, inclusiv Fed, Banca Angliei sau Banca Japoniei, în sistemul financiar au crescut atractivitatea investiţiilor în aur în ultimii ani, urcând preţul până la 1.900 de dolari pe uncie în 2011.
"Indicatorii economici sugerează expansiune la nivel global anul următor, iar aurul nu va avea o evoluţie bună într-un astfel de climat. Ar trebui să ai banii investiţi în altă parte", a spus Morgan.
Preţul aurului se afla joi în urcare cu 0,4% pe piaţa spot, la 1.221 dolari pe uncie, după ce miercuri a coborât cu 1%.
O altă piedică în calea aprecierii aurului este întărirea dolarului, a declarat Timothy Riddell, analist la Asia ANZ. Dolarul a fost printre principalii beneficiari ai deciziei Fed de a reduce achiziţiile de obligaţiuni. Un indice al monedei americane faţă de alte valute a urcat joi cu 0,6%.
Dolarul şi aurul au de obicei o evoluţie opusă. Aurul este cotat în dolari, astfel că aprecierea monedei americane conduce de obicei la declinul cotaţiei aurului.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe