- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.11.2019, 08:49)
- Laura Albu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNN: Inteligenţa artificială defineşte oamenii drept "bărbaţi" sau "femei". Motivul pentru care acest lucru este o problemă
Companiile de top din tehnologie Microsoft, Amazon şi IBM au investit în capacitatea de recunoaştere facială a sistemelor de inteligenţă artificială, însă aceastea recunosc chipurile oamenilor doar ca "bărbat" şi femeie", ceea ce ar putea fi o problemă, scrie CNN.
Urmărește
2606 afișări
CNN: Inteligenţa artificială defineşte oamenii drept "bărbaţi" sau "femei". Aceasta este o problemă
Potrivit unei postări pe blogul Amazon, companiile de retail ar putea utiliza aceasta facilitate pentru avea o statiscă despre câţi bărbaţi şi femei cumpără din magazinele lor.
Modul în care o companie vede diferenţa de gen diferă de modul în care oamenii o văd. Numărul termenilor care descriu genurile este în creştere şi devin tot mai uzuali. Mai multe state americane printre care Washington DC au în prezent sau urmează să adopte a treia opţiune de gen, "X", pentru permisul de conducere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Companii ca United Airlines oferă posibilitatea de a alege pronumele "X" sau genul neutru onorific "Mx" la rezervarea unui bilet de zbor.
Pe Instagram, 9 milioane de postări au tag-ul "transgender" şi încă 7 milioane sunt marcate cu tag-ul "trans". De asemenea, 3 milioane de postări au hashtagul "nonbinary".
Diversitatea de gen există şi în rândul producătorilor de telefoane inteligente ca Apple şi Google care au încorporate emoticoane non-binare.
Majoritatea companiilor rămân tăcute în privinţa acestui subiect. Amazon şi Microsoft au refuzat să comenteze problema. IBM, care a înetat să mai furnizeze servicii de recunoaştere facială în septembrie, de asemenea a refuzat să vorbească. Google, care oferă posibilitatea de identificare a imaginilor prin serviciul Cloud Vision, nu pare să ofere şi diferenţierea de gen ca parte a recunoaşterii faciale, dar compania nu a vrut să confirme sau să infirme observaţia.
O singură companie de tehnologie, Clarifai, un startup cu sediul în New York a acceptat să vorbească despe acest subiect. Compania şi-a construit sistemul de intelgineţă artificială astfel încât să creeze genul după cerinţele utilizatorilor. Facilitatea este utilizată atât de către afacerile care urmăresc să ştie de exemplu câte femei utilizează un anumit produs sau chiar de către Guvernul american care folosesc facilitatea pentru a şti ce persoane trec pragul clădirilor federale sau ale aeroporturilor.
Sistemul de recunoaştere a imaginilor realizat de Clarifai a fost testat pe un set de 30 de milioane de imagini, în care oamenii erau recunoscuţi drept femei sau bărbaţi. În contextul în care populaţia trans-gender este estimată la 1,4 milioane de adulţi în SUA, reprezentând 0,6% din populaţia adultă, nu există un sistem de training care să ajute companiile să să se adapteze la diversitatea de gen, iar investiţiile într-un astfel de sistem ar fi foarte costisitoare, în raport cu utilitatea lor. Însă dacă un client ar comanda un astfel de serviciu şi ar fi dipsu să suporte costurile, Clarifai ar fi dispus să lucreze în acest sens.
Sistemul automat de analiză facială pe care îl utilizează companiile în general, poate recunoaşte doar două tipuri de gen - feminin şi masculin. În afara conceptelor etice, oamenii de afaceri consideră că e importantă o evidenţă a clienţilor în funcţie de genul lor, dar doar dacă aceasta este reală. Până atunci cele mai multe companii au renunţat sau vor renunţa la această facilitate de recunoaştere a genului, câte dintre acestea caută modalităţi de a perfecţiona această facilitate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Restricţie de viteză, din cauza vântului. CFR anunţă ce întârzieri pot apărea din cauza vremii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe