- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.02.2016, 06:00)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNSC a anulat anul trecut atribuirea unor contracte de achiziţie publică de 575,5 milioane euro
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a anulat anul trecut proceduri de atribuire aferente achiziţiilor publice în valoare de 575,5 milioane euro (2,56 miliarde lei) şi a admis contestaţii formulate de firme în cuantum total de 3,3 miliarde euro (14,65 miliarde lei)
Urmărește
1162 afișări
CNSC a anulat anul trecut atribuirea unor contracte de achiziţie publică de 575,5 milioane euro (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)
CNSC a primit anul trecut 2.559 contestaţii formulate de companii în cadrul procedurilor de atribuire a contractului de achiziţie publică, din care 429 (16,76%) au vizat documentaţia de atribuire, iar 2.130 (83,24%) au fost îndreptate împotriva rezultatului procedurii, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Totodată, 662 (25,87%) dintre contestaţii au fost pentru proceduri de atribuire a contractelor de achiziţie publică finanţate din fonduri europene, iar 1.897 (74,13%) proceduri finanţate din fonduri publice interne.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Contestaţiile depuse anul trecut de companii au vizat proceduri de atribuire având ca obiect execuţia de lucrări - 888 (34,7%), furnizarea de produse - 816 (31,89%) şi prestarea de servicii - 855 (33,41%).
Din totalul deciziilor emise de Consiliu, acesta a admis contestaţiile în 893 (34,77%) din cazuri şi a respuns 1.675 (65,23%) de contestaţii.
Instituţia a pronunţat decizii pentru proceduri de atribuire cu valoare totală estimată de 29,04 miliarde lei (6,53 miliarde euro), din care au fost admise proceduri de atribuire în cuantum de 14,65 miliarde lei (3,3 miliarde euro), în timp ce valoarea totală estimată a procedurilor în care Consiliul a emis decizii de respingere a contestaţiilor a fost de 14,39 miliarde lei (3,23 miliarde euro).
"Deşi numărul contestaţiilor formulate anul trecut la CNSC a atins nivelul minim de la înfiinţarea instituţiei, totuşi numărul neregulilor constatate în piaţa achiziţiilor publice a fost semnificativ", se arată în comunicatul instituţiei.
Astfel, din valoarea totală a procedurilor pentru care au fost admise contestaţiile, cele anulate s-au ridicat la 2,56 miliarde lei (576,49 milioane euro), iar cele pentru care s-au dispus măsuri de remediere au totalizat 12,09 miliarde lei (2,72 miliarde euro), "fapt ce demonstreaza rolul CNSC de filtru eficient pentru prevenirea situaţiilor în care banul public ar fi putut fi cheltuit ineficient ca urmare a utilizării de către diverse autorităţi contractante a unor excepţii ce afectează transparenţa pieţei achiziţiilor publice şi creează potenţialul pentru corupţie".
Din totalul deciziilor emise anul trecut de CNSC, 537 (20,91%) au fost atacate cu plângere la Curţile de Apel competente în a cărei rază se află sediul autorităţii contractante. Dintre acestea, doar 42 au fost casate/ modificate în tot de instanţe (1,64% din totalul deciziilor emise) şi doar 32 au fost modificate în parte (1,25%), astfel că 2.494 de decizii (97,12% din totalul deciziilor emise) au rămas definitive şi irevocabile.
De la înfiinţarea instituţiei, în septembrie 2006, Consiliul a înregistrat 53.592 de contestaţii. Din totalul deciziilor aferente acestor contestaţii, 47.596 (98,15%) au rămas definitive şi irevocabile, în forma pronunţatã de CNSC.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului