CNSC a obligat Poliţia să reanalizeze ofertele primite pentru un sistem IT de 15,2 milioane de lei
Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) obligă autoritatea contractantă ca în termen de zece zile de la comunicare să reanalizeze ofertele.
Cu o valoare de 15,2 milioane de lei (TVA inclusă), ofertele pentru licitaţia organizată de IGPR au fost deschise la 7 februarie şi au vizat furnizarea Sistemului informatic integrat privind suportul decizional şi organizaţional pentru dezvoltarea capacităţii administrative a IGPR (SIISDODCA).
Alături de Ericsson Telecommunications România, liderul asocierii care a inclus şi societăţile Software Development&Consulting şi S&T România, au mai depus oferte Ness România şi Power Net Consulting.
Oferta Ness România s-a ridicat la 11,84 milioane de lei, urmată de cea a Ericsson Telecomunicaţii România – 10,52 milioane de lei şi a Power Net Consulting – 8,05 milioane de lei
Prin contestaţia depusă la CNSC la 30 martie, Ericsson Telecommunications România a solicitat anularea raportului procedurii de atribuire şi a actelor subsecvente acestuia şi reevaluarea ofertelor depuse în aplicarea procedurii.
Pe de altă parte, Power Net Consulting a solicitat, la 22 aprilie, admiterea unei cereri de intervenţie şi respingerea ca nefondată şi neîntemeiată a contestaţiei depusă de Ericsson Telecommunications România, precum şi menţinerea ca temeinice şi legale a actelor întocmite de IGPR, cu consecinţa continuării procedurii de atribuire prin încheierea contractului care i-a fost atribuit.
„SIISDODCA urmăreşte planificarea strategică, managementul strategic, monitorizarea, evaluarea cât şi disponibilitatea informaţiilor în ceea ce priveşte costurile administrative, răspunde nevoilor de a îmbunătăţi sistemul de luare a deciziilor şi, în acest context, contribuie la eficienţa şi eficacitatea administraţiei publice”, se precizează în caietul de sarcini disponibil pe site-ul www.e-licitatie.ro.
Prin punerea în funcţiune a sistemului informatic, în termen de şase luni de la data atribuirii contractului, IGPR îşi va reduce cu 20% costurile administrative, se mai spune în caietul de sarcini.
Contractul va fi finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene nerambursabile şi 15% de la bugetul de stat.