- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.10.2011, 13:03)
- Emil Popescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Codul Fiscal din România, considerat instabil de către cele mai multe companii din regiune
Codul Fiscal din România este considerat instabil de către cele mai multe companii care activează în regiune şi nu permite construirea de strategii de business coerente pe termen lung, potrivit unui studiu realizat în Bulgaria, Cehia, România şi Slovacia de compania de consultanţă financiară Accace.
Urmărește
358 afișări
Codul Fiscal din România, considerat instabil de către cele mai multe companii din regiune (Imagine: Shutterstock)
"Codul Fiscal din România este considerat instabil de către cele mai multe companii care activează în regiune (80%), la distanţă de sistemul fiscal din Cehia, caracterizat ca fiind instabil de către 60% dintre companii, şi la polul opus faţă de sistemele din Bulgaria, cel mai stabil din regiune (100%) şi Slovacia (60%)", se arată într-un comunicat al Accace.
Studiul "Percepţia companiilor asupra legislaţiei fiscale" a fost efectuat în Bulgaria, Cehia, România şi Slovacia în perioada august-septembrie 2011 în rândul companiilor medii şi mari care îşi desfăşoară activitatea în regiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
"Românii şi bulgarii sunt cei mai fermi, însă din perspective opuse: majoritatea covârşitoare (92%) a companiilor care îşi derulează activitatea şi în România consideră că sistemul fiscal actual nu le permite construirea de strategii de business coerente pe termen lung, în timp ce bulgarii consideră că au toate condiţiile pentru a realiza acest lucru. Companiile prezente în Slovacia de asemenea înclină spre un răspuns pozitiv, 67% având încredere că sistemul fiscal local le permite planificarea pe termen lung şi o dezvoltare susţinută a afacerilor, aceeaşi opinie fiind dominantă şi în rândul companiilor din Cehia (63%)", se precizează în comunicat.
Nivelul taxelor către stat este considerat acceptabil în Bulgaria de către toţi participanţii la studiu, în Cehia şi Slovacia de către 50% dintre companiile prezente în cele două ţări, în timp ce în România doar 25% dintre companii sunt mulţumite cu acest nivel.
Contribuţiile sociale sunt văzute ca principala problemă cu care se confruntă companiile în urma modificărilor aduse Codului fiscal, toţi participanţii la studiu indicând ca motiv de îngrijorare ambiguităţile privind modalitatea de stabilire a nivelului respectivelor contribuţii.
Deşi studiul relevă că sistemul fiscal local şi modificările legislative dese reprezintă o problemă pentru companiile care activează şi în România, reprezentanţii acestora sunt cel mai puţin la curent cu prevederile Codului Fiscal (75% nu cunosc prevederile sau modificările aduse). Situaţia este echilibrată în Bulgaria şi Cehia, în timp ce în Slovacia 57% dintre companii au cunoştinţe superficiale privind modificările aduse sistemului fiscal.
"În România, schimbările frecvente ale legislaţiei privind contabilitatea şi taxele reprezintă o problemă reală şi identificată de companii şi, din păcate, acestea descurajează strategiile pe termen lung. Soluţii de depăşire a acestor obstacole există însă, una dintre ele fiind plafonarea, simplificarea şi consolidarea contribuţiilor sociale (plafonarea bazei impozabile ar duce la un nivel mai redus al taxelor şi implicit la creşterea gradului de conformare voluntară şi ulterior colectare). De asemenea, extinderea reglementărilor fiscale privind grupul de TVA la toate categoriile de contribuabili poate constitui o altă măsură care să încurajeze investitorii", a declarat Mihaela Virlan, managing director Accace România şi Bulgaria.
Accace asigură servicii de finanţe şi contabilitate, consultanţă fiscală, salarizare, dreptul muncii, înmatriculare şi înregistrare, recrutare şi training.
Principalii clienţi ai companiei sunt corporaţii medii şi mari cu activităţi în Europa Centrală şi de Est. Portofoliul Accace include companii precum IBM, Shell, Allianz, Orsay, Scania, Olympus, Sharp şi HBO.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe