Colgate-Palmolive închide fabrica de la Braşov

Compania americană Colgate-Palmolive va opri producţia de pastă de dinţi a fabricii de la Braşov, ca parte a unui program amplu de restructurare, iar întreaga producţie va fi mutată în Polonia până la sfârşitul acestui an.

Urmărește
248 afișări
Imaginea articolului Colgate-Palmolive închide fabrica de la Braşov

Colgate-Palmolive închide fabrica de la Braşov (Imagine: Mediafax Foto)

Programul de restructurare al companiei americane nu vizează doar fabrica din Braşov, ci şi alte trei fabrici din Europa: Anzio (Italia), Gebze (Turcia) şi Salford (Marea Britanie), se precizează într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii companiei.

"Compania Colgate-Palmolive şi-a declarat intenţia de a consolida producţia de produse de curăţat din Europa de Est. Acest anunţ face parte din programul de reorganizare al activităţii anunţat anterior, program ce va eficientiza şi întări operaţiunile companiei. Planurile de consolidare vor fi implementate treptat, de-a lungul unei perioade de tranziţie, urmând să fie finalizate până la sfîrşitul anului 2008. Ca urmare a acestui proces, fabrica din Braşov va fi închisă, producţia urmînd să fie transferată la fabricile companiei din Polonia", se precizează în documentul citat, semnat de Gabriela Popescu, reprezentant al companiei în relaţiile cu presa.

Cei 45 de angajaţi de la Braşov au fost deja înştiinţaţi de intenţia închiderii fabricii şi au fost asiguraţi de tot spijinul după momentul disponibilizării, susţine sursa citată

"Compania şi-a asigurat angajaţii din Braşov că intenţia de a închide fabrica nu este rezultatul contribuţiei angajaţilor şi a performanţelor acestei fabrici", se mai precizează în comunicat.

Dacă în Braşov vor fi disponibilizaţi 45 de angajaţi, în celelalte ţări va fi vorba de câteva sute de salariaţi.

Compania a anunţat că, deşi va închide fabrica din Braşov, îşi va continua activitatea pe piaţa românească, deoarece Colgate deţine unul din primele două locuri la capitolul cotă de piaţă în ce priveşte pasta de dinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici