Coloşii care au profitat pe urma pandemiei

  • Serviciile care permit angajaţilor să comunice unii cu alţii la distanţă au tot mai mulţi utilizatori
  • Microsoft este una din companiile care a lansat astfel de servicii
  • Numărul de utilizatori ai unei platforme de acest tip a ajuns la 40 de milioane, într-o singură zi
Urmărește
3608 afișări
Imaginea articolului Coloşii care au profitat pe urma pandemiei

Coloşii care au profitat pe urma pandemiei

Companiile Slack şi Microsoft au raportat în ultimele zile creşteri impresionante ale numărului de noi utilizatori pentru serviciile de mesagerie instant destinate lucrului în echipă, pe măsură ce acestea au fost tot mai des folosite de persoanele care lucrează de acasă, scrie Financial Times.

Astfel, serviciile de acest tip ale Slack au consemnat în februarie un număr de noi utilizatori cu 40% mai mare decât în primul trimestru de anul trecut, a spus directorul executiv Stewart Butterfield, într-un interviu.

În acelaşi timp, Microsoft a raportat că numărul de utilizatori ai serviciului Teams a ajuns la un record zilnic de 44 de milioane. Cu doar patru luni în urmă, numărul de utilizatori depăşise pentru prima oară 20 de milioane.

„Cred că noile modificări vor schimba cu totul modul de lucru al oamenilor”, a declarat Jared Spataro, şeful Microsoft 365.

„Nu cred că firmele vor mai reveni la vechiul mod de lucru. Este, oarecum, o schimbare în natura lucrurilor”, a comentat Butterfield legat de faptul că angajaţii tot mai multor companii lucrează de acasă.

„Este posibil ca noile evenimente să fi devansat cu aproximativ şapte ani evoluţiile pe piaţa muncii”,  a spus la rândul său Wayne Kurtzman, analist în cadrul companiei IDC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici