Comandă de cartofi de 8490 de lei. Comanda record aparţine unui craiovean. Topul oraşelor care comandă cei mai mulţi cartofi prăjiţi

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Cartofilor Prăjiţi, platforma Tazz a analizat selecţia românilor pentru comenzile de mâncare, atunci când vine vorba de cartofi prăjiţi.

Urmărește
3017 afișări
Imaginea articolului Comandă de cartofi de 8490 de lei. Comanda record aparţine unui craiovean. Topul oraşelor care comandă cei mai mulţi cartofi prăjiţi

Comandă de cartofi de 8490 de lei. Comanda record aparţine unui craiovean. Topul oraşelor care comandă cei mai mulţi cartofi prăjiţi

Trendul este condus de loaded fries, versiunea cartofilor prăjiţi care sunt comandaţi ca fel principal pentru prânz sau cină. Atunci când sunt aleşi ca garnitură, cartofii prăjiţi sunt nelipsiţi la aproape fiecare masă comandată de pe Tazz. Cel mai des se găsesc în combinaţie cu burgerii, shaorma sau gyros, iar această preferinţă e susţinută de creşterea anuală de 16% pentru comenzile de mâncare care conţin acest preparat.

Din totalul comenzilor care conţin cartofi prăjiţi, 70% sunt plasate din 3 oraşe: Bucureşti (38% dintre comenzi), Timişoara (17%) şi Cluj-Napoca (14%).

Recordul pentru cea mai mare comandă cu peste 50 de porţii de cartofi prăjiţi a fost înregistrat la Craiova, într-o zi de vineri, la ora 18:00 şi a avut o valoare totală de 8490 lei.

În luna aprilie a acestui an a fost atins un număr record de comenzi de cartofi prajiţi, iar dacă ne raportăm la zilele preferate în care românii aleg acest fel de mâncare, 86% dintre acestea au fost plasate în timpul săptămânii şi doar 14% aleg să mănânce cartofi prăjiţi în zilele de weekend. Vineri e ziua care intră mereu în top pentru comenzile care conţin cartofi prăjiţi.

Orele de vârf sunt 19:00 şi 12:00. Pofta de cartofi prăjiţi atinge apogeul la cină: 34% dintre clienţii Tazz aleg acest preparat seara, în timp ce alţi 29% comandă după-amiaza, 28% la prânz şi doar 8% la micul dejun. Cel mai comandat sos alături de cartofii prăjiţi rămâne cel de usturoi, iar băutura preferată, Coca Cola.

Datele prezentate mai sus au fost extrase din aplicaţia Tazz şi au urmărit comenzile plasate în ultimul an, la nivel naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici