„Domnul preşedinte a aprobat un buget la începutul acestui an şi ştim foarte bine că a avut atunci toate elementele de buget, toate măsurile pe care guvernul PSD-ALDE şi le-a asumat. Astfel de referiri… că sunt bani de pensii sau se prefigurează o catastrofă la nivel naţional – sunt declaraţii iresponsabile. În cel mai rău caz, că ar fi ceea ce spune el adevărat, e o discuţie ce se poartă altfel, între preşedintele României, între primul ministru, într-un cadru restrâns, pentru a vedea dacă aceea e situaţia şi care sunt măsurile pe care Guvernul le-ar putea lua. Chiar dacă ar fi aşa ceva adevărat, dar nu e adevărat, nu faci o aşa declaraţie. Trebuie să fie foarte responsabil când face astfel de declaraţii”, a spus Eugen Teodorovici într-o emisiune la Antena3.
„Sunt declaraţii care se pot face până la o anumită limită. De aceea se discută în CSAT (n.n.- Consiliul Suprem de Apărare a Ţării) anumite elemente de siguranţă naţională. Nu le iei şi le faci publice. Orice situaţie de interes naţional trebuie discutată atunci când situaţia o impune. Dânsul vorbeşte de rectificare, ne dă sfaturi să facem rectificarea parţial. Aşa ceva nu e posibil. Rectificarea se face per ansamblu, cum se face un buget pe întreaga economie”, a mai spus ministrul Finanţelor.
Referindu-se, în schimb, la întârzierea rectificării bugetare, oficialul a spus că aceasta creează efecte negative. „Rectificarea, da, creează efecte negative cu fiecare zi de întârziere. Gândiţi-vă simplu: dacă un pacient moare pentru că acel tratament întârzie să i se aplice. Cine răspunde? Sau, în zona economică, o firmă nu depune din timp un proiect. Cumulate, aceste efecte negative, au un efect negativ pe întreaga economie. Degeaba încearcă preşedintele să ducă discuţia într-o altă direcţie”, a arătat ministrul.
Eugen Teodorovici a mai spus că, de când a apărut problema rectificării, Klaus Iohannis nu l-a consultat deloc.