Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut în mai cu 7,2% faţă de mai anul trecut

Comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), au scăzut, în luna mai 2024, în termeni nominali, atât faţă de luna aprilie 2024 cu 3,6%, cât şi faţă de lunamai 2023 cu 7,2%.

Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut în mai cu 7,2% faţă de mai anul trecut

Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut în mai cu 7,2% faţă de mai anul trecut

În perioada 1 ianuarie - 31 mai 2024, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2023, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), comenzile noi din industria prelucrătoare, au crescut în termeni nominali, cu 0,8%.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, au scăzut în termeni nominali, în luna mai 2024, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 3,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (-6,0%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-4,0%) şi în industria bunurilor de capital (-3,7%). Industria bunurilor de uz curent a crescut cu 10,3%.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, au scăzut în termeni nominali, în luna mai 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, pe ansamblu, cu 7,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (-10,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-9,1%), industria bunurilor de uz curent (-7,4%) şi în industria bunurilor de capital (-5,2%).

De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare, au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2024, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2023, cu 0,8%, datorită creşterii înregistrate în industria bunurilor de capital (+5,1%).

Scăderi au înregistrat industria bunurilor de uz curent (-5,2%), industria bunurilor intermediare (-4,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-3,2%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici