Comerţul cu băuturi carbogazoase din întreaga lume, în pericol din cauza conflictului din Sudan

Comerţul cu băuturi carbogazoase din întreaga lume este în pericol din cauza conflictului din Sudan avertizează producătorii. Asta deoarece luptele au afectat aprovizionarea cu gumă arabică, un ingredient cheie al băuturilor. Sudanul este cel mai mare producător mondial al gumei arabice.

Urmărește
7066 afișări
Imaginea articolului Comerţul cu băuturi carbogazoase din întreaga lume, în pericol din cauza conflictului din Sudan

Comerţul cu băuturi carbogazoase din întreaga lume, în pericol din cauza conflictului din Sudan

Guma arabică este un ingredient folosit la fabricarea băuturilor carbogazoase, dulciurilor şi produselor cosmetice. De asemenea, este un ingredient utilizat în industria farmaceutică.

Ţara din Africa este cel mai mare producător mondial de gumă arabică, o răşină extrasă din arborele de salcâm, iar de la izbucnirea conflictului producătorii internaţionali au probleme cu aprovizionarea.

Aproximativ 70% din guma arabică necesară în lume provine din salcâmii din regiunea Sahel, aflată în Sudan, potrivit Sky News.

12 exportatori, furnizori şi distribuitori contactaţi de Reuters au declarat că tranzacţiile s-au oprit.

În prezent este „imposibil" să se procure gumă arabică din zonele rurale ale Sudanului din cauza tulburărilor şi a blocajelor rutiere, a declarat Mohamad Alnoor, care conduce Gum Arabic USA.
Totuşi, unele dintre marile companii care utilizează guma arabică au reuşit să facă stocuri şi estimează că acestea se vor epuiza în cel mult şase luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici