Potrivit unui comunicat al CE, sprijinul public se va acorda sub formă de granturi directe, cu o valoare maximă de 600.000 de euro per beneficiar. Valoarea ajutorului pentru fiecare companie se va calcula pe baza unui punctaj individual derivat din anumiţi factori de evaluare, cum ar fi, de exemplu, numărul de zboruri pe săptămână.
Scopul schemei este atenuarea deficitului brusc de lichidităţi cu care se confruntă beneficiarii din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar.
Conform comunicatului, ajutorul se acordă până la 31 decembrie 2021.
„Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, se mai arată în comunicat.