- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.10.2011, 13:27)
- Cristina Cuncea ,
Comisia Europeană a cerut autorităţilor române un angajament clar şi calendarul privatizării Oltchim
Comisia Europeană (CE) a cerut autorităţilor române "angajamentul clar" şi calendarul privatizării Oltchim Râmnicu-Vâlcea şi va analiza în acelaşi timp posibilitatea conversiei datoriilor în acţiuni în cazul combinatului, a declarat Joaquin Almunia, comisar pentru Concurenţă şi vicepreşedinte al CE.
Urmărește
490 afișări
Comisia Europeană a cerut autorităţilor române un angajament clar şi calendarul privatizării Oltchim (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
"Ultima oară când am avut o întâlnire cu autorităţile privind cazul Oltchim, în septembrie, am cerut Guvernului să ne clarifice intenţiile de privatizare ale combinatului, condiţiile şi termenele. Suntem în discuţii cu autorităţile pentru a primi un angajament clar şi un calendar al privatizării Oltchim, dar în acelaşi timp analizăm cu părţile române condiţiile de reconversie a datoriilor în acţiuni", a spus Almunia, la conferinţa "Concurenţa în sectoare cheie ale economiei româneşti".
El a arătat că, în acelaşi timp, CE va analiza dacă acţiunea de conversie a datoriilor în acţiuni se încadrează în legislaţia ajutorului de stat.
"Programul agreat cu UE, FMI şi Banca Mondială are ca termen limită de privatizare a Oltchim începutul anului viitor. Îndeplinirea deadline-ului nu este însă doar responsabilitatea Comisiei Europene, iar depăşirea acestuia are legătură cu lipsa informaţiilor solicitate şi cu neîndeplinirea condiţiilor", a arătat Almunia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Sindicaliştii au încheiat protestul din Piaţa Victoriei, din cauza sosirii susţinătorilor lui Călin Georgescu
-
Protest de amploare în Bucureşti: silvicultori, militari în rezervă, poliţişti, angajaţi ai metrolului, mineri, siderurgişti. Una din revendicări este abrogarea ”ordonanţei austerităţii”
-
Peste 1.000 de oameni au participat la Hora Unirii organizată de Călin Georgescu în parcul Tineretului din Capitală. A fost prezent şi George Simion
Guvernul a aprobat în 2009 o operaţiuune de conversie în acţiuni a datoriilor Oltchim faţă de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). AVAS a preluat de la Ministerul Finanţelor, în 2002, o creanţă cu o valoare nominală de 508,6 milioane lei, provenită din executarea garanţiilor emise de stat pentru împrumuturile externe contractate de societate.
Pentru a fi realizată, conversia datoriei în acţiuni are nevoie de acordul Comisiei Europene.
În scrisoarea de intenţie convenită în acest an de Guvern cu FMI, se spune că Executivul îşi propune să vândă acţiunile deţinute la combinatul chimic până la sfârşitul anului 2011.
Combinatul Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe