- Home
- Economic
- BRUXELLES, (01.10.2013, 17:10)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană a trimis accidental date confidenţiale la 13 mari bănci, într-o investigaţie antitrust
Comisia Europeană (CE) a trimis din greşeală date confidenţiale către 13 dintre cele mai mari bănci din lume, între care JP Morgan şi Goldman Sachs, într-o investigaţie antitrust în domeniul instrumentelor derivate.
Urmărește
165 afișări
Comisia Europeană a trimis accidental date confidenţiale la 13 mari bănci, într-o investigaţie antitrust (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
CE a explicat că informaţii confidenţiale au fost lăsate în mod accidental în documente, de către firme de avocatură care reprezentau băncile investigate. După descoperirea acestui fapt, băncile care au primit informaţiile au fost solicitate să le distrugă fără să le parcurgă, relatează Bloomberg.
"Accesul la informaţii a fost făcut posibil de erori comise de unii membri ai departamentelor IT ale unor firme de avocatură, care reprezintă companiile investigate", a spus Antoine Colombani, purtător de cuvânt al comisarului antitrust Joaquin Almunia. El a adăugat că CE îşi declină orice responsabilitate legată de faptul că proprietarii documentelor folosesc software nepotrivit la redactarea unor informaţii confidenţiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Investigaţia, referitoare la asigurările pentru riscurile de neplată (CDS-Credit Default Swap), care include HSBC şi Deutsche Bank, este una dintre anchetele prioritare efectuate de UE, alături de de cea privind manipularea dobânzii interbancare Libor.
Comisia a acuzat în iulie băncile, compania Markit Group şi International Swaps & Derivatives Association (ISDA), într-o opinie motivată, că au colaborat pentru a împiedica Deutsche Boerse şi Chicago Mercantile Exchange să intre pe piaţa CDS-urilor, în periaoda 2006-2009.
Executivul UE suspectează că băncile care "controlează" ISDA şi Markit au cerut acestora să împiedice cele două burse că obţină licenţe pentru date şi indici, astfel încât afacerile cu instrumente derivate să rămână pe piaţa over-the-counter.
Intrarea pe piaţă a Deutsche Boerse şi Chicago Mercantile Exchange ar fi redus veniturile băncilor din activităţile de intermediere pe piaţa over-the-counter.
UE a anunţat investigaţia în 29 aprilie 2011, zi în care angajaţii băncilor britanice Barclays, HSBC şi Royal Bank of Scotland (RBS) erau liberi pentru celebrarea nunţii prinţului Wiliam cu Catherine Middleton.
CE mai investighează băncile europene Credit Suisse Group, BNP Paribas şi UBS, alături de băncile americane Citigroup, Morgan Stanley, Bank of America şi Bear Stearns, cumpărată de JP Morgan în 2008.
Oficialii tuturor acestor bănci, ca şi cei ai ISDA au refuzat să comenteze. Reprezentanţii Markit nu au fost disponibili.
Trimiterea unei opinii motivate în iulie a fost o surpriză, întrucât băncile urmau să răspundă unei solicitări de informaţii din partea UE, care avea ca termen limită luna octombrie, au declarat patru persoane apropiate situaţiei.
O altă sursă a spus că pe lângă scurgerile de informaţii confidenţiale, declaraţia de obiecţii a CE conţinea şi erori, precum o listă incorectă de nume de companii în board-ul ISDA.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe