- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.10.2022, 17:30)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană face o plată în valoare de 2,6 miliarde euro către România în cadrul PNRR
Comisia Europeană face prima plată în valoare de 2,6 miliarde euro către România în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, după ce România a îndeplinit cele 14 obiective de etapă aferente tranşei.
Urmărește
525 afișări
Suma plătită, în valoare de 2,6 miliarde euro (1,8 miliarde euro sub formă de granturi şi 0,8 miliarde euro sub formă de împrumuturi (fără prefinanţare) a fost posibilă prin îndeplinirea de către România a celor 14 obiective de etapă aferente tranşei.
Acestea acoperă mai multe reforme care contribuie la tranziţia digitală, precum şi reforme în domeniile mobilităţii sustenabile, decarbonizării, auditului şi controlului, educaţiei şi sănătăţii, precum şi etapele preliminare ale reformei fiscale şi ale reformei pensiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
România are cu 6.000 mai puţini pensionari, dar pensii mai mari
-
Cel puţin 100 de nord-coreeni au fost ucişi în lupte alături de forţele ruse, afirmă Seulul
-
Bulgaria introduce controale temporare la frontiera cu România începând cu 1 ianuarie 2025
Sunt incluse, de asemenea, măsuri de sprijinire a întreprinderilor şi de asigurare a bunei guvernanţe a ţării. La fel ca în cazul tuturor statelor membre, plăţile efectuate în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR) - instrumentul-cheie al NextGenerationEU - au la bază performanţele şi depind de implementarea de către România a investiţiilor şi a reformelor prezentate în planul său de redresare şi rezilienţă.
La 31 mai 2022, România a transmis Comisiei o cerere de plată bazată pe îndeplinirea celor 14 obiective de etapă stabilite în decizia de punere în aplicare a Consiliului pentru prima tranşă.
La 15 septembrie 2022, Comisia a aprobat o evaluare preliminară pozitivă a cererii de plată a României. Avizul favorabil al Comitetului economic şi financiar privind cererea de plată a pregătit terenul pentru adoptarea de către Comisie a unei decizii finale privind plata fondurilor.
Planul general de redresare şi rezilienţă al României va fi finanţat cu 12,1 miliarde euro sub formă de granturi şi 14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi. Cuantumurile plăţilor efectuate către statele membre sunt publicate în Tabloul de bord privind redresarea şi rezilienţa, care prezintă progresele înregistrate în implementarea Mecanismului de redresare şi rezilienţă în ansamblu şi a planurilor individuale de redresare şi rezilienţă.
Premierul Nicolae Ciucă a spus că prima tranşă de 2,6 miliarde de euro din PNRR, plătită joi de Comisia Europeană, reprezintă confirmarea îndeplinirii obiectivelor asumate de România şi acoperă reforme ce contribuie la tranziţia digitală, mobilitate sustenabilă, decarbonizare, audit şi control, educaţie şi sănătate, dar şi măsuri preliminare în reformarea sistemului de pensii şi al fiscalităţii.
„De asemenea, sunt incluse măsurile pentru sprijinirea afacerilor şi pentru asigurarea bunei guvernanţe a ţării. Am reafirmat, la întâlnirea de la Bruxelles cu Preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, angajamentul nostru de implementare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este şansa noastră să valorificăm aceste fonduri”, a spus Nicolae Ciucă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ai putea fi amendat dacă te săruți în public. Ce inițiativă are un avocat italian
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe