- Home
- Economic
- BRUXELLES, (25.07.2012, 15:01)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană propune introducerea de sancţiuni penale pentru manipularea ratelor interbancare
Comisia Europeană (CE) a propus, miercuri, introducerea de sancţiuni penale, în viitor, împotriva angajaţilor instituţiilor de credit vinovaţi de manipularea ratelor interbancare, după agravarea scandalului LIBOR în iunie.
Urmărește
226 afișări
Comisia Europeană propune introducerea de sancţiuni penale pentru manipularea ratelor interbancare
"CE intenţionează să ceară fiecărui stat membru să prevadă în legislaţia internă aplicarea de sancţiuni penale în cazurile de manipulare a indicilor dobânzilor interbancare", se arată într-un comunicat al executivului comunitar.
Scandalul privind manipularea ratei britanice LIBOR şi a celei europene EURIBOR s-a acutizat în iunie, după descoperirea operaţiunilor băncii britnice Barclays în perioada 2005-2009.
"În spatele acestei manipulări există o lipsă totală de moralitate. Noi credem că un astfel de comportament trebuie pedepsit", iar judecătorii ar trebui să aibă "mijloacele pentru a pedepsi fără indulgenţă, în cazurile severe chiar cu închisoarea", a spus el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Comisia a prezentat în octombrie anul trecut două propuneri pentru a pedepsi mai sever abuzul pe piaţa financiară. Acestea se află în discuţia Parlamentului şi Consiliului de Miniştri. Noua propunere va fi introdusă sub forma unor amendamente.
Autorităţile din SUA, Europa şi Japonia cercetează mai mult de zece bănci mari suspectate de manipularea dobânzii interbancare LIBOR (London Interbank Offered Rate).
Grupul britanic Barclays este singurul care a recunoscut că a încălcat regulile şi a acceptat să plătească o amendă de circa 360 de milioane de euro.
Indicele LIBOR este calculat de Asociaţia Bancherilor Britanici pe baza estimărilor zilnice a 18 bănci privind costurile împrumuturilor interbancare pe diverse perioade de timp, în diferite monede. Deoarece cifrele înaintate de bănci nu sunt bazate pe tranzacţii reale, indicele poate fi manupulat de traderi. Ratele LIBOR sunt folosite pentru stabilirea dobânzilor în contracte de mii de miliarde de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe