- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (10.10.2019, 20:30)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană solicită României să îşi respecte obligaţiile care îi revin în domeniul deşeurilor
România şi alte 13 state nu şi-au îndeplinit obligaţiile care le revin în temeiul directivelor privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, bateriile şi acumulatorii şi deşeurile de baterii şi acumulatori, vehiculele scoase din uz, anunţă Comisia Europeană.
Urmărește
200 afișări
Comisia Europeană solicită României să îşi respecte obligaţiile care îi revin în domeniul deşeurilor
În temeiul Directivei 2012/19/UE privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, statele membre sunt obligate să raporteze Comisiei cu privire la progresele înregistrate în ceea ce priveşte punerea în aplicare a obiectivelor, într-un anumit număr de luni de la sfârşitul perioadei vizate de rapoarte, pe baza unei structuri definite de Comisie.
De asemenea, statele membre trebuie să furnizeze Comisiei o descriere detaliată a modului în care au fost compilate datele. Până în prezent, România, Malta şi Suedia nu şi-au îndeplinit obligaţiile, deoarece rapoartele din 2015 nu au fost furnizate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Conform Directivei 2006/66/CE privind bateriile şi acumulatorii şi deşeurile de baterii şi acumulatori, statele membre sunt obligate să transmită Comisiei rapoarte privind ratele de colectare stabilite de directivă, într-un anumit număr de luni de la sfârşitul anului vizat, şi să indice în raport modul în care au fost obţinute datele necesare pentru calcularea ratei de colectare.
Acestea au, de asemenea, obligaţia de a raporta cu privire la nivelurile de reciclare realizate în fiecare an calendaristic în cauză şi dacă au fost îndeplinite nivelurile de eficienţă a reciclării prevăzute în directivă. Până în prezent, aceste obligaţii nu au fost îndeplinite de România, Bulgaria, Franţa, Italia, Malta, Grecia, Suedia, Slovenia, Lituania, Ţările de Jos, Spania, Ungaria, Irlanda şi Portugalia pentru 2016 şi/sau 2017.
În conformitate cu Directiva 2000/53/CE privind vehiculele scoase din uz, statele membre trebuie să raporteze Comisiei cu privire la obiectivele stabilite de directivă, împreună cu o descriere adecvată a datelor utilizate. România, Danemarca şi Slovenia nu şi-au îndeplinit obligaţiile până în prezent, dat fiind că rapoartele din 2015 sau 2016 nu au fost furnizate. În temeiul Regulamentului (CE) nr. 1013/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 14 iunie 2006 privind transferurile de deşeuri, statele membre sunt obligate să trimită Comisiei rapoarte privind aplicarea Regulamentului privind transferurile de deşeuri.
Până în prezent, România nu a prezentat un raport pentru anul 2017.
În sfârşit, în temeiul Directivei 94/62/CE privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje, statele membre trebuie să furnizeze Comisiei date privind punerea în aplicare a obiectivelor de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje în termen de 18 luni de la sfârşitul anului relevant, prin intermediul formatelor stabilite de Comisie, şi să trimită Comisiei o descriere adecvată a modului în care au fost compilate datele (aşa-numitul „raport de verificare a calităţii”). Până în prezent, Lituania nu a furnizat raportul de verificare a calităţii pentru anul 2016. Prin urmare, Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere tuturor celor cincisprezece state membre. În cazul în care nu se iau măsuri în termen de două luni, se poate emite un aviz motivat.
Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în octombrie, grupate pe domenii de politică, includ 64 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligaţiilor, 39 avize motivate şi 2 cazuri de trimitere în faţa Curţii de Justiţie a UE. Totodată, Comisia închide 120 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluţionate fără a fi necesară continuarea procedurii.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: CNAIR a anunţă începerea expertizei pentru lucrările de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe