- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.01.2020, 17:32)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană va face primii paşi pentru un cadru comun de stabilire a salariilor minime în UE. Statele nordice se opun
Comisia Europeană va face primii paşi pentru un cadru comun de stabilire a salariilor minime în statele membre UE, ca parte a angajamentului preşedintelui Ursula von der Leyen de a opri exodul creierelor de la est la vest, relatează Guardian.
Urmărește
2036 afișări
Comisia Europeană va face primii paşi pentru un cadru comun de stabilire a salariilor minime în UE. Statele nordice se opun
Ţările nordice, cu salarii mari, inclusiv Danemarca şi Suedia, se opun ideii introducerii unui salariu minim la nivelul UE, măsura care va submina modelele lor de negociere colectivă.
Cu sprijinul sindicatelor, politicienii din ţările în care negocierile angajator-muncitor stabilesc ratele de salarizare vor contesta propunerea, motivând că măsura ar putea duce la scăderea salariilor.
Ministrul danez pentru ocuparea forţei de muncă Peter Hummelgaard a declarat pentru Guardian căsusţine ideea acordării unor salarii mai mari pentru cei mai prost plătiţi europeni, dar că „mijloacele pentru atingerea acestui obiectiv trebuie să respecte tradiţiile naţionale şi modelele care funcţionează bine”. „În Danemarca, salariile sunt negociate doar de sindicate şi de organizaţiile patronale - a fost aşa de mai bine de 100 de ani.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Dintre cele 28 de state membre, numai Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda şi Suedia nu au un salariu minim legal.
Însă muncitorii din ţările nordice beneficiază de salarii medii relativ ridicate, angajatorii din Danemarca plătind 43,50 euro pe oră pe lucrător în 2018, cea mai mare sumă din UE.
Lucrătorii suedezi şi finlandezi sunt remuneraţi în mod similar.
Comisia va lansa consultarea săptămâna aceasta, dar guvernul danez solicită garanţii scrise că sistemul său de negocieri colective va fi scutit de orice nouă directivă. Oficiali din Finlanda şi Suedia au exprimat îngrijorări similare.
Comisia nu va determina nivelul salariului, dar doreşte să impună un acord asupra unui set de criterii care trebuie îndeplinite atunci când guvernele stabilesc salariile minime.
Salariul minim curent din Bulgaria, pentru un lucrător cu normă întreagă, este de 286 de euro pe lună, comparativ cu 2.071 euro pe lună în Luxemburg.
Scopul comisiei este de a stabili un salariu minim echivalent cu 60% din salariul mediu dintr-o ţară.
Foto: Pixabay
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe