Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa

Compania coreeană Hanwha Aerospace intenţionează să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa, cu scopul de a furniza maşini de luptă a infanteriei, în cadrul programelor de înzestrare, pentru a contribui la capacităţile de apărare ale Forţelor Armate Române şi la creşterea industriei locale de armament, anunţă compania într-un comunicat de presă.

Urmărește
12582 afișări
Imaginea articolului Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa

Sursă foto: Hanwha Aerospace

În baza acestor capacităţi de producţie şi competenţe, Hanwha Aerospace doreşte să demareze programe de localizare pentru a sprijini iniţiativele de modernizare a fortelor armate şi a sistemului de apărare, a declarat directorul executiv al companiei care gestionează relaţia cu România, potrivit MAS.

"Hanwha Aerospace se angajează să maximizeze beneficiile pentru industria românească de apărare prin diverse tipuri de programe de localizare, care includ producţia locală de echipamente de apărare, ocuparea forţei de muncă la nivel local, transferul de tehnologie şi înfiinţarea unui centru de excelenţă pentru operaţiunile de mentenanţă şi reparaţii.

Ne concentrăm pe integrarea capacităţii industriale româneşti în dezvoltarea de echipamente avansate de apărare personalizate pentru Forţele Armate Române. Includerea industriei româneşti în lanţurile largi de aprovizionare globală ale Hanwha Aerospace este unul dintre potenţialele beneficii pe care România le-ar putea obţine din această colaborare", a declarat Peter Bae, vicepreşedinte al Hanwha Aerospace Europe.

Obuzierul autopropulsat K9 TUNET şi maşina de luptă a infanteriei Redback (IFV) sunt soluţii optime pentru a consolida nevoile de securitate şi apărare ale României, precum şi pentru a creşte capacitatea industrială a ţării.

Au fost construite aproximativ 1.800 de obuziere autopropulsate şenilate K9 TUNET, calibrul 155 mm/52, fiindt operate de nouă ţări, inclusiv cinci membre NATO - Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda şi Turcia. Cifra reprezintă peste 50% din cota de piaţă globală a obuzierelor autopropulsate pe şenile.

Ales recent de Australia, Redback este una dintre cele mai moderne maşini de luptă a infanteriei, oferind o bună protecţie blindată, mobilitate şi putere de foc. Vehiculul utilizează o serie de tehnologii inovatoare, inclusiv şenilele din cauciuc compozit, un sistem de protecţie activă “hard-kill” şi un afişaj transparent montat pe cască.

La finalul lunii februarie, compania Hanwha Aerospace Co., principalul dezvoltator de sisteme aerospaţiale şi de apărare din Coreea de Sud, anunţa că urmează să semneze un contract de 1.000 de miliarde de woni (751 milioane de dolari) pentru furnizarea obuzierelor K9 Thunder României, în ceea ce ar fi primul său acord de export către ţara noastră şi al şaselea din Europa.

Compania spunea, la momentul respectiv, că va anunţa un acord de export de arme cu România, în primul trimestru al acestui an. Este vorba de 54 de obuziere autopropulsate şenilate K9, pentru dotarea primelor trei batalioane româneşti cu piese de artilerie de calibru NATO de 155 mm.

Presa din România a prezentat, pe surse, că firma din Coreea de Sud a fost singura care s-a încadrat în cerinţele Ministerului Apărării naţionale, într-o licitaţie la care au participat şi companii din Germania şi Turcia.

Coreea de Sud mai are la export şi maşina de luptă a infanteriei Redback. MApN vrea să achiziţioneze 298 de maşini de luptă a infanteriei, MLI, pentru Forţele Terestre, în valoare de aproape 3 miliarde de euro. În etapa I vor fi achiziţionate 246 de vehicule, achiziţia ar trebui începută în 2023 şi se va derula pe 9 ani, fiind estimată la 2,5 miliarde de euro, conform Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici