Compania de consultanţă digitală Cognetik a fost preluată de compania Brillio din Silicon Valley

  • Cognetik, o companie de consultanţă digitală fondată de doi români şi un american, cărora li s-a adăugat un român în Oradea
  • Compania a fost preluată indirect de fondul de investiţii gigant Bain Capital prin Brillio, o companie IT cu sediul în Silicon Valley, anunţă Ziarul Financiar.
Urmărește
455 afișări
Imaginea articolului Compania de consultanţă digitală Cognetik  a fost preluată de compania Brillio din Silicon Valley

Compania de consultanţă digitală Cognetik a fost preluată de compania Brillio din Silicon Valley

În urma achiziţiei, Brillio plănuieşte să extindă semnificativ operaţiunile Cognetik din România, pentru a ataca piaţa europeană. Compania se pregăteşte de recrutări importante în domenii precum software development, data science şi analiză a datelor în România.

„Este o ocazie monumentală, am reuşit să creăm o companie care este validată de giganţi precum Bain Capital ca una dintre cele mai bune firme de analiză a datelor din lume. Avem planuri majore de expansiune pentru România. Vedem un viitor strălucit, în condiţiile în care plănuim să creştem semnificativ numărul de angajaţi pe plan local, precum şi să plusăm pe dezvoltarea de aplicaţii şi soluţii de cloud. România va fi centrul Brillio din Europa de Est pentru clienţii din SUA şi Marea Britanie“, a spus Daniel Herdean, CEO şi cofondator al Cognetik.

Deşi termenii achiziţiei nu au fost încă dezvăluiţi, potrivit estimărilor ZF valoarea tranzacţiei se ridică la câteva zeci de milioane de dolari. Cognetik a avut o creştere a cifrei de afaceri în medie de 30-50% pe an în ultimii 5 ani, potrivit esti­mărilor ZF anul acesta apropiindu-se de afaceri de 10 mil. dolari. Cognetik are birouri în mai multe ţări şi oraşe din lume, principalele locaţii fiind Statele Unite şi România. Peste jumătate dintre angajaţi se află în România, Oradea fiind cel mai mare hub al companiei. Printre clienţii Cognetik se numără giganţi precum Facebook, McDonald’s, eBay, sau Pizza Hut.

Cognetik le optimizează operaţiunile digitale şi îi ajută să ia decizii bazate pe date, un proces care generează venituri supli­mentare de sute de milioane de dolari pentru clienţi.

Bain Capital, unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii din SUA, care gestionează active de peste 100 mld. dolari, şi-a îndreptat investiţiile în ultima perioadă spre companii care oferă soluţii de transformare digitală, precum Brillio şi Cognetik.

Potrivit unei declaraţii a lui Raj Mamodia, CEO Brillio, grupul îşi propune să ajungă la venituri de 500 de milioane de dolari în următorii 5 ani. Ca parte din strategia de creştere, Bain Capital a anunţat încă de la intrarea ca acţionar majoritar la Brillio în 2019 că ţinteşte o extindere prin achiziţii, pe lângă creşterea organică.

Cognetik a fost fondată în 2015 de trei analişti, dintre care doi români, Cătălin Iuga şi Daniel Herdean, şi un american, Matt Alexander. Operaţiunile din România ale Cognetik sunt conduse de orădeanul Radu Lucaciu.

Brillio este o companie din IT cu sediul în Silicon Valley, cu peste 2.600 de angajaţi, cu birouri în Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi India. Brillio oferă soluţii de transformare digitală prin data science şi ingineria datelor la nivel global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
companii,
achiziţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici