Există trei tipuri de aragaz disponibile – gaz, electric şi combustibil dual. Alegerea dvs. va depinde în mare măsură de alimentarea curentă cu combustibilul din bucătăria dvs., deoarece cea mai uşoară opţiune este să achiziţionaţi un tip compatibil. Cu toate acestea, dacă vă schimbaţi alimentarea cu combustibil ca parte a reproiectării bucătăriei, iată o prezentare generală a funcţiei şi caracteristicilor celor 3 tipuri disponibile.
O alegere populară, în special în bucătăriile moderne, acestea tind să ofere perioade rapide de gătit şi sunt uşor de curăţat, dar de obicei costă mai mult să funcţioneze, faţă de cele pe gaz.
Aragazurile electrice de bază vor conţine de obicei un cuptor convenţional sau cu ventilator şi, eventual, un grătar. De asemenea, puteţi obţine aragazuri care includ două cuptoare, care vă oferă libertatea de a găti mâncăruri la temperaturi diferite, în acelaşi timp.
Veţi vedea trei termeni când vă uitaţi la plite electrice; placa sigilată, ceramică şi inducţie.
Avantajele includ:
Un tip de aragaz tradiţional, acestea sunt cunoscute pentru controlul căldurii plitei şi costurile de funcţionare ieftine, ceea ce le face o alegere populară atât pentru bucătarii profesionişti, cât şi pentru utilizatorii entry level.
Sunt disponibile atât aragazele pe gaz cu cuptor unic, cât şi cele cu cuptor dublu, de obicei cu funcţie de grătar sau grill. Spre deosebire de modelele electrice, cuptoarele cu gaz nu au de obicei ventilatoare pentru a circula căldura în jurul cuptorului. Pe măsură ce căldura creşte în mod natural, aceasta înseamnă că partea superioară a cuptorului dvs. se va încălzi mai mult decât partea inferioară.
Plitele au un aspect tradiţional, cu un suport de cadru care se aşează peste arzătoare. Acestea asigură căldură instantaneu imediat ce îl porniţi, în comparaţie cu plitele electrice care necesită puţin mai mult timp pentru încălzire şi puteţi controla cu uşurinţă temperatura. Orice stil de oală sau tigaie poate fi folosit pe o plită cu gaz.
Avantajele includ:
Aragazurile cu combustibil dual au întotdeauna o plită pe gaz şi cuptoare electrice. Acest lucru vă oferă ceea ce mulţi consideră cele mai bune caracteristici ale celor două tipuri de aragaz cu un singur combustibil; controlul uniform al temperaturii unui cuptor electric şi căldura precisă şi instantanee a unei plite cu gaz.
Modelele entry-level sunt mai scumpe decât modelele numai cu gaz sau numai electrice şi vor trebui instalate de un inginer certificat corespunzător.