Compania românească pe care arabii au promis să o transforme într-un gigant când au cumpărat-o, dar căreia i-au vândut activele

Arabii au vândut activele unei companii româneşti după ce au preluat-o, deşi promiteau să o transforme într-un gigant. 1500 de angajaţi au fost disponibilizaţi.

Urmărește
2058 afișări
Imaginea articolului Compania românească pe care arabii au promis să o transforme într-un gigant când au cumpărat-o, dar căreia i-au vândut activele

Compania românească pe care arabii au promis să o transforme într-un gigant când au cumpărat-o, dar căreia i-au vândut activele

Arabii din grupul Al-Arrab care promiteau cu ocazia privatizării Electroputere Craiova să crească de cinci ori vânzările şi să transforme compania într-un gigant mondial, au făcut exact opusul angajamentelor pe care şi le-au luat în urmă cu cinci ani, disponibilizând peste 1.500 de oameni şi au vândut activele valoroase şi principalul obiect de activitate al societăţii, respectiv divizia de locomotive care a consacrat-o.

Privatizarea Electroputere a fost semnată de Teodor Atanasiu, preşedintele AVAS de la acea vreme. În prezent, din compania care înainte era un simbol al industriei româneşti nu a mai rămas nimic, valoarea contabilă a acesteia devenind negativă la finele anului trecut.

„Cred că Electroputere avea o şansă dacă ar fi fost preluată de o companie mare din sectorul său precum Siemens şi care să o integreze în sistemul european. Pentru că la privatizare nu a existat interes din partea unei asemenea companii s-a apelat la o soluţie de avarie, a fost o încercare mai degrabă. Putea să fie pusă această condiţie la privatizare, de a nu vinde divizia de locomotive, dar trebuie avut în vedere că dacă pui condiţii restrictive în ecuaţie rişti să nu mai aibă nimeni curaj să o cumpere“, spune analistul economic Aurelian Dochia.

Anul trecut afacerile Electroputere au scăzut cu 33%, la 128 mil. lei (29,4 mil. euro), iar compania a raportat pierderi de 56 mil. lei (12,7 mil. euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici